Мира Адања Полак и Ви

У студију је др. Марко Ерцеговац, нови директор Ургентног центра Клиничког центра Србије.

Колико ова важна здравствена установа може да одговори свим захтевима великог града и околине? Шта је оно чиме ће се он бавити на свом новом послу? Шта др Ерцеговцу представља највећи проблем?

Ауторка је била на површинском копу „Дрмно" ТЕ Костолац и упознала багеристе који су заправо рудари, иако не иду у рударске јаме. Они копају угаљ најсавременијим машинама на површини земље и снабдевају термоелектране. Ту се вадио угаљ још из античких времена, а ове руде још има и биће је још дуго. Сусрет са овим људима доноси јасније сагледавање њиховог радног места и посла којим се баве.

Гост у студију је Наташа Милићевић, оснивач „Бел хосписа" која је прва на овим просторима људе освестила о значају хосписа и бризи о тешким пацијентима, као и о важности збрињавања умирућих пацијената, а то је проблем који свака средина мора да реши. Стационари за такве пацијенте постоје свуда у свету и о томе су говорили амбасадори Белгије, Канаде, Велике Британије и шеф мисије Савета Европе на недавном добротворном балу где су сакупљена средства за нови центар.

Видећемо и Монографију о Пеђи Милосављевићу, великом сликару која ће ових дана бити представљена поштоваоцима његове уметности. Здравко Вучинић, историчар уметности и дугогодишњи кустос и директор најстарије градске Продајне галерије Београд на Косанчићевом венцу у овој књизи објединио је све што је обележило живот Пеђе Милосављевића, свестраног уметника и човека који је оставио значајан траг у једној епохи.

Много се опет говори о заоставштини Јосипа Броза Тита. Мира Адања-Полак ће нас подсетити на трезор у коме је била и који се налази у Музеју Историје Југославије, који зову и Титов музеј.

У студију је принцеза Јелисавета Карађорђевић која излаже и продаје своје цртеже у галерији Куће краља Петра и која сакупљени новац даје за незбринуту децу

Има различитих мишљења о томе како треба да се понаша члан парламента. Видећемо шта о томе каже један члан Британског парламента.

У студију су слике Пеђе Милосављевића захваљујући љубазности власника приватних колекција.

 

број коментара 0 пошаљи коментар