Мира Адања Полак и Ви

Шта се десило са атељеом Оље Ивањицки који је пресељен у депо Историјског музеја Београд? Видећемо и снимке њеног атељеа после смрти док још није био исељен и док је постојала нада да ће се претворити у спомен собу.

Подсетићемо се шта се све налазило у овом атељеу који је био сликаркин радни простор, али и њен дом. Колико знамо да чувамо и препознамо оно што јесу сведочанства једног животног опуса? Мира Адања-Полак је обишла депо у Историсјком музеју где је разговарала са директорком Душицом Бојић и Сузаном Спасић, директорком Фондације "Оља Ивањицки".

Ових дана припрема се традиционална додела Круне успеха коју већ десет година додељује породица Петровић заједно са Амбасадом Швајцарске у Београду и Београдским универзиетом, студентима који студије заврше у року и чији је просек изнад 9. Гост у студију је доцент Медицинског факултета, др Драган Хрнчић, један од добитника овог признања.

Проф. др Ненад Илијевски, васкуларни хирург, упозорава на опасности данашњег брзог живота. Колико пацијенти слушају његове савете које им свакодневно казује?

Ивана Тодоровић ће говорити о постигнутом договору о изградњи хосписа за смештај терминално оболелих од рака.

У студију је и Душица Милановић, уредник у листу "Политика" са својом седмом књигом, монографијом о Живану Сарамандићу. У њој је забележила све оно што о том уметнику дивног гласа нисмо знали. Говори о томе колико смо свесни значаја неких људи док су још међу нама.

Роксанда Илинчић, модни креатор постиже велике успехе својим креацијама у свету. Видећемо њену најновију колекцију која је приказана на Недељи моде у Лондону. Побрала је аплаузе због своје оргиналности и једноставности.

Колико случајни сусрети у непознатом граду и шетња без посебног циља могу да помогну у сагледавању Шангаја.

Студио красе слике Оље Ивањицки из приватних колекција и депоа Историјског музеја.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар