Мира Адања Полак и Ви

Како да се понашамо у ситуацији када опасност од тероризма почиње да буде саставни део нашег живљења? Да ли имамо адекватну обуку? Да ли смо на тероризам гледали као на нешто што се догађа другима? Да ли су нас учили како да се понашамо у ванредним ситуацијама? Коме се обраћамо у могућим опасностима?

Гост у студију је Предраг Марић, помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације.
Висок притисак често лечимо сами, по саветима комшија или некога ко има сличан проблем.

Заборављамо да је сваки пацијент случај за себе. Крвни притисак, ако је висок, озбиљно оштећује крвне судове и доводи до врло озбиљних оштећења. О томе како га препознати, како га лечити, чућемо од проф. др Весне Стојанов, интернисте-кардиолога, начелника Центра за хипертензију Клиничког центра Србије.

Драгољуб Којчић написао је монографију о сликару Дамјану Ђакову и покушао да се приближи његовим сликама и порукама на један посебан начин.

Док је писао књигу, обилазио га ја у атељеу и учествовао у стварању појединих слика. Монографија поред имена сликара, носи и наслов "Streets and Colours of time".

Једно пре подне, Мира Адања-Полак провела је са колегама - представницима медија са Балкана који су били у посети Кини, на позив Кинеске владе. Са њима је била на Бисерном торњу који је својеврсна атракција јер има провидан под и на Шангај се гледа са 263. спрата.

Лејла Аломеровић рођена је у Београду и са својом великом породицом живи овде. Ауторка је са њом била у београдској џамији и питала је како она доживљава своју различитост. Како се она испољава? Која су њена искуства?

Студио красе слике Дамјана Ђакова чија се изложба управо одржава у Суботици.

број коментара 0 Пошаљи коментар