Мира Адања Полак и Ви

Ко нас саветује како да живимо боље, како да будемо срећни, како да решавамо проблеме? Да ли су те особе свесне своје одговорности? Да ли су то школовани неуропсихијатри?

Да ли је курс довољан за пружање тако деликатних савета? Гост у студију је прим. др Војислав Ћурчић, психијатар и психоаналитичар.

Мира Адања-Полак је срела архитекту Дејана Вуковића у Шангају. Од њега је чула многе појединости које могу бити занимљиве за младе људе који реше да отпутују у Кину, и да можда у њој нађу посао или само да упознају земљу о којој не знамо много.

Истраживање Катарине Ђорђевић, новинара листа "Политика" привлачи пажњу. У њему је на питање - шта је најважније у животу, највећи број жена, без обзира на прокламоване слободе, феминизам, равноправност којој теже, одговорило, под број 1 - муж.

Мира Адања Полак је била у кући Јована Поповића, сина Вере Божичковић и Миће Поповића. Слике његових родитеља биће заједно представљене на изложби у Музеју Краља Петра, 18 новембра, у 19 часова. Јован Поповић, драматург по образовању, присећао се свог детињства у радној соби свога оца.

Да ли наши студенти дуго студирају? Колико дуго се може похађати факултет у Србији, а да то никоме не засмета?

Иван Димитријевић је колега сниматељ - уметник, који је ових дана излагао на Сајму намештаја. Његова маштовитост је привукла пажњу посетилаца.

Упознаћемо и браћу Кадочај из Суботице који имају 18 и 20 година, дижу тегове и постижу запажене резултате.

У студију су слике академског сликара Зорана Вуковића који више није међу нама. Иза себе оставио је велики број дела која се данас налазе у многим вредним колекцијама. У студију је део заоставштине која је тренутно изложена у галерији Лалошевић у Београду.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]