Мира Адања Полак и Ви

Мира Адања-Полак посетила је Клинику за кардиоваскуларне болести на Дедињу. Проф. др Ђорђе Радак, начелник Клинике, пожалио се да се пацијенти са артеросклерозом јављају прекасно и упозорио на ову чињеницу.

Враћање одузете имовине још увек траје. Који су приоритети и отпори који се јављају у овој процедури? Да ли су страни држављани, који имају поседе у Србији, у бољем положају? Који су то поседи које држава не мора да врати? О томе прича Страхиња Секулић, директор Агенције за реституцију.

Југословенском драмском позоришту припала је част да у Шангају отвори Први међународни фестивал комедије. Када су Кинези видели "Уображеног болесника" у Пекингу, одмах су читав ансамбл позвали у госте.

Поред глумаца Драгана Мићановића, Секе Саблић, Горана Шушљика, на пут је кренуо и редитељ Јагош Марковић. Успех је био велики, а како су доживели овај град, видећете у репортажи.

Сања Керкез, првакиња опере Народног позоришта у Београду је гост у студију. Отворила је оперску сезону у хрватском Народном казалишту, певајући главну улогу Виолете Валери у "Травијати". Била је то и премијера где је Сања Керкез имала и свој први наступ у Загребу из кога се вратила са савршеним критикама за свој глас и наступ.

Сећате се приче о три мечета којима су криволовци убили мајку? Имали су само 6 недеља када је неко хтео да их прода преко огласа. Заједничком акцијом Министарства пољопривреде и животне средине, Биолошког факултета и Природњачког музеја, мечићи су спасени и били чувани у Зоолошком врту на Палићу, а после у рехабилитационом центру за мрке медведе у Румунију, где су их учили како да живе у природи. Ових дана, испратили смо пуштање једног мечета назад у природу, у шумама код Тутина.

У париском Музеју Бранли је изложба "Тетовирање и тетовирани" коју је прошле године видело 125.000 посетилаца. Како изгледају уметничка дела тетоваже на силиконским телима.

У студију су слике Љиљане Дрезге, после велике излозбе коју је имала у Београду.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]