Ексклузивно: Ксенија Антић

Ово је исповест Ксеније Антић. Када је емисија снимана пре двадесет година, ова млада жена, тада мајка двоје деце, одлучила је да говори искрено о својој болести јер се можда надала да ће се са њом изборити.

Имала је рак дојке, која јој је хируршком интервенцијом одстрањена. Иза себе, због ширења болести, већ је имала неколико тешких операција.

Ксенија Антић је тада примила Миру Адању Полак у стану своје пријатељице, ван свога дома, и говорила о својим осећањима и размишљањима и о свему што ју је снашло. Осећала се усамљено, говорила је о страху уочи операције, о осећањима када иде на зрачења и хемотерапију. Казивала је искрено о породици и о томе како се и сама променила, како се развела.

Њено сведочење је значајно и ретко јер је без патетике и без и једне сувишне реченице. Жене се у овој болести ретко окрећу себи и ретко себе стављају у први план када имају породицу.

Исповест Ксеније Антић снимљена је пред њену смрт. Да ли је она тада то знала, па је зато пристала да говори - никада нећу сазнати. Емисија је само једном приказана док је Ксенија била жива, а сада је поново емитујемо како бисмо упозорили жене о важности одласка на редовне контроле. Данас је рак излечива болест када се открије на време, подсећа Мира Адања Полак.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 28. окт 2017, 14:06) - anonymous [нерегистровани]

M

Predivna zena. Tesko i bolno gledati.