Мира Адања Полак и Ви

Гост у студију је прим. др Владимир Ковчин, онколог, који је покренуо иницијативу да се једна улица у Београду назове именом прослављеног француског онколога професора Жорж Матеа чије се име налази угравирано на плочи на онколошком одељењу болнице Бежанијска Коса у Београду.

Проф. Жорж Мате остао је у сећању на овим просторима као лекар који је лечио многе са наших простора и који је спасао од смрти многе тешко оболеле пацијенте.

Др Ковчин ће говорити и о својим искуствима у лечењу онколошких пацијената и новим методама о којима се говори, као и о сталном откривању нових супстанци које дају наду оболелима од рака.

Током недавног боравка у Пекингу када је Југословенско драмско позориште било на гостовању имала сам прилике да сретнем наше младе људе који сада живе и раде у Кини. У разговору са њима сазнајем како су дошли у Кину, како им је на послу и да ли су задовољни животом у тој далекој земљи.

У Пекингу срећем и Кинеза који је живео у Новом Саду и када се вратио кући у Пекинг отворио је пљескарницу.

Пошто се многи жале да су доста нејасне инструкције око одласка у пензију, покушали смо да вам то поједноставимо како бисте што боље разумели нове прописе.

Доста се говори о школовању у иностранству, али ретко ћете чути праву рачуницу. Покушали смо да вам то дочарамо преко једног универзитета у Лондону.

Србија је највише трофеја добила у стрељаштву. Знамо Јасну Шекарић, Ивану Максимовић и Зорану Аруновић  које су прославиле овај спорт код нас. Ми вам представљамо Ивану Марић девојчицу која обећава.

Ивана Пиља модни креатор је гост у студију. Управо се вратила из Лондона и Берлина где је приказала свој препознатљив стил. Њени запажени наступи на недавном великом модном догађају то доказују.

Гост емисије, Весна Томић, социјални психолог говори о начинима савладавања промена којима смо изложени и даје савете како се што безболније прилагодити.

Слике у студију су и прва излозба у Србији Предрага Урошевића, хирурга који живи и ради у Аустралији.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]