ТВ лица: Неуропсихијатар Часлав Хаџи Николић

Часлав Хаџи Николић је психијатар који је укрштајући знања стечена у различитим културама видео много и написао књигу "Када се види оно што се не види".

Спачеком кога је у једном комаду држала само фарба стигао је Индију, у Кини је учио акупунктуру пре више од три деценије, у Нигерији је добио титулу поглавице, у Амазонији се дружио са шаманима учећи како они хиљадама година лече психичке проблеме у племенима, пронашао је древни град коме су он и његови сапутници дали име Собре Амија и уписан је на листу налазача у Институту за културу Перуа.

Широј публици је познат као психијатар који је пратио и помагао учесницима Сурвајвера, а на питање да ли је психијатар, антрополог или авантуриста одговара да ће морати да пита свог психијатра.

Нерадо пристаје на интервјуе, па је и за овај разговор било потребно мало времена и убеђивања, али кад у Србији неуропсихијатар који је прошао цео свет и видео оно што се не види тврди да живот има смисао под свим околностима, да га треба живети до последњег тренутка, до последњег даха, онда његова прича може да буде терапија.

Аутор: Тања Петернек Алексић.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(понедељак, 02. нов 2015, 01:38) - anonymous [нерегистровани]

Zavod Savska 23

Samo onaj ko je upoznao Carlija I radio sa njim zna koliko je veliki covek. Svaka cast majstore

(недеља, 18. окт 2015, 18:49) - snežana [нерегистровани]

:)

Kao i uvek odličan izbog gosta.... hvala što sto dovodite ljude od kojih imamo šta da čujemo i naučimo...bilo bi divno kada bi bilo više ovakvih emislija... možda bi gosp.Hadži Nikoić pristao na snimanje serijala na temu koju je načeo u vašoj emisiji...mislim da je vrlo interesanta zato što veći broj ljudi u Srbiji jednostavno hoda kao zombi... a pri tom ne može i ne ume da nađe svog "starca"...

(субота, 17. окт 2015, 18:07) - Nina [нерегистровани]

sjajno

Kako divan intervju. Koliko je bogat ovaj covek! U duhovnom i intelektualnom smislu! Divno!

(четвртак, 08. окт 2015, 00:43) - milana [нерегистровани]

Više ovakvih emisija

Imam 21. godinu i to je bitno da napomenem jer danas nam se serviraju neke odvratne emisije pod izgovorom kako to mladi vole gledati neki ne.Ovu emisiju sam pogledala i osjećala sam se srećnom jer sam nesto naučila.Volim ovakve emisije sjajne su za mlade ljude koje izgrađuju svoj stav i svoj život.Tanja savršeno radite svoj posao samo tako nastavite.Pozdrav!

(уторак, 06. окт 2015, 12:25) - Mira [нерегистровани]

divna emisija

Divna emisija, divan gost, uzivala sam u svakom trenutku,prosto je proletela. Jedva cekam nastavak jer Caslav Hadzi Nikolic stvarno ima sta da kaze...Uzbudljivo, pametno, a tako jednostavno, hvala na divnoj prilici da upoznamo ovog coveka.

(понедељак, 05. окт 2015, 15:50) - anonymous [нерегистровани]

bravo

Jedva cekam nastavak jer ovako uzbudljivo kazivanje nisam odavno video.Fantastican covek koji ima biografiju za nekoliko zivota.Proletela mi je emisija i gledao sam je ponovo na sajtu. Neverovatno mi je da o Caslavu Hadzi Nikolicu nisam nista cuo ni procitao pre ove emisije.Hvala RTS u i Tanji sto nam predstavlja prave licnosti.

ТВ лица ... као сав нормалан свет ТВ лица ... као сав нормалан свет

Аутор:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]