Ексклузивно: Љубав Милеве Ајнштајн

У разговору са стручњацима у Аукцијској кући "Кристи" у Њујорку, када сам снимала једну од својих репортажа, упознала сам човека који ми је предочио да морам да видим оно што имају у "Кристију" о Алберту Ајнштајну. Држала сам тада у рукама оргинале свих папира теорије релативитета.

Тако сам дошла и у контакт са невероватном преписком између Алберта Ајнштајна и Милеве Ајнштајн. Део те преписке у виду писама поседовао је и проф. др Милан Поповић, неуропсихијатар и психоаналитичар, кога сам иначе добро познавала и у чију сам кућу долазила одувек, знајући да је у њој боравио и Алберт Ајнштајн са Милевом приликом доласка у Београд.

Емисија је настала на основу неколико разговора са професором Миланом Поповићем, који је први и писао о Милеви Ајнштајн. Породица професора Поповића била је у блиској вези са Милевом, која се поверавала својој најинтимнијој пријатељици о свим мукама које су је снашле, а пријатељица је била блиска рођака породице Поповић.

Отуд у емисији имамо и зналачка тумачења професора Поповића о суштинском односу Алберта и Милеве Ајнштајн које је и лично упознао.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]