Ексклузивно: Невероватна Индија

За Индију није довољна једна емисија зато је ова прва у низу

"Прво треба разумети колико је велика Индија. Погледајте географску карту... Друга је земља по насељености, има 1.027.015.248 становника. 2028. године Индија ће имати 1.45 милијарди становника, а на земљи данас има 11 милијарди људи. Ако у Индију одете први пут, одмах пожелите да слике које су вам пред очима упамтите и забележите у сећању, а између слика и емоција остају људи у свакодневном животу".

Мира Адања Полак је обишла само пет држава за 12 дана и била у осам градова и неколико села. Срела се са будистима који уче једноставности и са људима који на свет гледају потпуно другачије. Била је на реци Ганг, где се сусрела са потпуно специфичним гледањем на крај живота.

Ово је емисија утисака, спонтаног бележења емоција, чуђења, сагледавања различитости и другачијих култура. Индија је земља мудраца и људи који познају живот и на њега гледају другачије од других људи.

"Учила сам на сваком кораку, сретала сам много људи, поштовала правила, уважавала и оно што нисам разумела. Нисам се чувала упозорења да ништа не смем да окусим ван хотела, јела сам дивну храну често справљену на улици, мирисала сам зачине, причала са људима на сваком кораку, иако не говорим језик - све то да бих Индију осетила. И зато мислим да Индија јесте невероватна, чудесна и да ћу се поново вратити".

 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 27. сеп 2015, 16:05) - Branislava [нерегистровани]

Neverovatna Indija

Hvala vam Miro na ovakvoj fenomenalnoj emisiji, veoma dugo sam cekala na ovakvu emisiju, jer veoma volim Indiju. Zelela bih u bliskoj buducnosti i da je posetim i da prodjem sve krajeve Indije.

(недеља, 02. авг 2015, 01:05) - Sladjana [нерегистровани]

Indija

Fantastična emisija sa neposrednim i živim pogledom na Indiju! Hvala gospodji Miri, i sa nestrpljnjem očekujem nastavak!