Ексклузивно: Чврсто на ногама - Аница Мацка Дојдер

Када је отишла из земље из личних, породичних разлога, имала је само 18 година. Отпутовала је у Беч у жељи да ту остане неколико месеци. Остала је целог живота, градећи политичку каријеру раме уз раме са Аустријанцима, без икаквог оптерећења да је дошла из малог места и да је странац.

Посебним наступом и невероватном интелигенцијом привукла је пажњу значајних људи Аустрије и свој посао крунисала чланством у Покрајинском парламенту Беча. Близак је сарадник градоначелника Беча Михаела Хојпла, који је говорио за ову емисију. Њој се обраћају сви они који желе да побољшају и најмање ствари у животу свог града.

У свом животу свесна је да је само суштинска интеграција у нову средину, без оптерећења и комплекса, рецепт за успех у животу. Своју земљу из које је потекла поштује и воли. У Србију долази кад год може, да види пријатеље.

Крајем септембра су парламентарни избори у Аустрији. Аница Мацка Дојдер је високо позиционирани кандидат на изборној листи покрајине Беча Социјал-демократске странке за Аустријски парламент.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 27. јул 2015, 01:38) - anonymous [нерегистровани]

azilant

nadam se da ću tako i ja....
da odem na par meseci,
a da ostanem čitav život

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]