Мира Адања Полак и Ви

У емисији ћете чути како ће се решавати питање бројних избеглица које надиру у Србију. Овај проблем није само наш, са њим се сусрећу и друге европске земље.

Притисак великог броја избеглица забрињава и зато питамо Ивана Гергинова, помоћника комесара за прихват, збрињавање, реадмисију и трајна решења, како ће се ово питање решавати и колико смо спремни за то.

Сусрет са др Емилијом Несторовић, чланом Координационог тима за трансплантацију срца, на Одељењу интензивне неге Клиничког центра - навео ме је да је позовем у студио како би гледаоцима објаснила које све тешкоће имају лекари који чекају доноре за срце које треба да буде пресађено пацијентима који чекају. Ко су донори и како до њих ова екипа долази?

Један сусрет у Лондону указао је на невероватан значај посебно обучених онколошких сестара које су у лечењу оболелих од рака од великог значаја за излечење пацијената. Тако обучене медицинске сестре преузимају велики број обавеза лекара и пацијенту посвећују пажњу која му је потребна у тим тренуцима, посебно када сазна да болује од рака.

Видећете староримски мозаик недавно рестауриран у Будви. Мозаик нам је показала Биљана Брајовић, директор Музеја и галерије Будве.

Док сам била у Индији, посетила сам трећу по величини фабрику у свету која производи тракторе и налази се на југу Индије, у држави Тамиладу, у месту Мадураи. Ова фабрика има дугогодишњу сарадњу са нашим ИМТ-ом. Та сарадња траје још од 1964. године. Упознала сам председницу ове корпорације Малику Сринивасан, која је једна од десет најутицајнијих и најуспешнијих жена у пословном свету Индије. Било је лепо срести некога ко добро познаје Србију.

Гост емисије је Марко Ђорђевић, бубњар и композитор, који већ двадесет година живи у Њујорку. Сада је у Београду. Магазин "Modern Drummer" назива га бубњарем светске класе и истинским иноватором.

Видећете да је још увек могуће срести принца на белом коњу...

Слике у студију су платна недавно преминулог Слободана Сотирова.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 28. јун 2015, 14:32) - Slavko Djurković [нерегистровани]

Radnik IMT-a

Gospodj Mira Adanja Polak je napravila u pravo vreme odličnu reportažu u indijskoj fabrici Tafe. Kad kažem pravo vreme mislim na to da se trenutno vode pregovori oko privatizacije IMT-a i da je Tafe jedan najrealniji izbor za strateškog partnera. Nadam se da će neko u vladi ko odlučuje o sudbini srpske industrije i poljoprivrede shvatiti poruku gospodje Malike kao i odličan komentar godpodje Mire Adanje Polak.