Балканском улицом: Дописници РТС-а

У овонедељном издању емисије Балканском улицом, гости Весне Дедић су дописници РТС-а из Шапца, Тања Димитрић, из Чачка, Силвија Пашајлић, и из Пожаревца, Новица Савић.

Говорећи о лепоти новинарског посла у малим срединама, о тимском раду унутар редакција, присећали су се својих најлепших и оних других тренутака, када су пред њима били велики изазови.

Све троје су носиоци најпрестижнијих награда које новинари добијају у својој каријери.

Како је изгледало извештавати из Пожаревца, када је преминуо Слободан Милошевић и када су очи целог света биле окренуте ка тамо, испричао је Новица.

Новинар своје емоције не сме да показује отворено при извештавању, али када седне у ауто, дозвољена је и по која суза. Силвија је испричала своје виђење пожара који су захватили чачански округ.

Када је на снази елементарна непогода, када се дани и ноћи спајају, без имало сна, једино је добро, према Тањиним речима, то сто се у тим тренуцима не размишља о фризури и о томе да ли кошуља стоји како треба, или се шминка размазала. 

За новинаре слови да су боеми, тако да и Силвија, Тања и Новица воле да посећују места где је добра забава, друштво, па су у складу са тим, у емисији, наручивали своје омиљене песме, за те тренутке.

Аутор: Весна Дедић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Балканском улицом Балканском улицом

Аутор:
Весна Дедић

Значајне личности, чија су имена и стваралаштво уткани у историју духа Београда и Балкана, у емисији „Балканском улицом“ већ петнаест година заредом- говоре о својим сновима о успеху у великом граду али и о тренуцима среће и туге, који су им обележили живот. [ детаљније ]