Мира Адања Полак и Ви

Гост емисије је инг. Љиљана Хаџибабић члан савета агенције за енергетику Републике Србије. Говори о поскупљењу струје, о томе колико умемо да је штедимо и колико је она скупа, а коме је јефтина.

Снежана Симин је ових дана примљена у чланство српско швајцарске привредне коморе. Њено занимање је саветовање при структурирању фирми као и превазилазење тешкоћа када се појаве проблеми у  фирми. Питамо је колико људи који започињу самостални посао користе знања стручњака и колико уважавају савете.

Да ли је осигурање имовине код нас још увек нешто са чиме се нисмо сродили и колико учимо на грешкама. У Хајдучици упознајем Мирка Радуловића који управља пољопривредно-акционарским друством Хајдучица. Овај пословни човек купио је једно од имања породице Дунђерски. Упознајемо и сељака из Пландишта који са сином има неколикио хектара земље од које живи и који размишља о осигурању већ другачије, јер са овим  климатским променама не зна шта све може да га снађе.

Упознаћете људе чије срце ради са једва 15% капацитета. Они са уграђеном пумпом могу да живе скоро нормално. Дошли су на позив свог лекара кардиолога др Емилије Несторовић начелника оделења интензивне неге за трансплантацију срца и срчане пумпе. Ови пацијенти са уграђеним пумпама треба да сачекају трансплантацију а многима је та пумпа и коначно решење на које се не жале.

Мира Јевтић наша чувена пијанисткиња један од оснивача Фестивала "Ликови савременог  пијанизма" у Санкт Петерсбургу недавно је наступала у Марински Театру са  симфонијским оркестром под диригентском палицом чувеног Гергијева.

Гост у студију је глумица Катарина Радивојевић која је сада у Београду.

Имала сам прилику да уђем у одаје кућица на Светом Стефану да посетим чувену вилу 118 која је позната по томе да су у њој  боравила велика светска имена Софија Лорен, Карло Понти, Тито и Јованка и многи други, а недавно пред венчање и Новак Ђоковић. Скромност и једноставност тог амбијента доказује да су данас највећи луксуз тишина и мир.

Слике  у студију Мирослава Лазовића након изложбе у павиљону "Цвијете Зузорић".

 

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар