Мира Адања Полак и Ви

Гост у студију је инж. Горан Родић, дугогодишњи познавалац свих догађања у области грађевинарске индустрије.

На функцији је потпредседника Привредне коморе грађевинске индустрије Србије и управо учествује у прављењу новог закона о раду наших радника у иностранству. Питамо га и шта је истина о легализацији. Ко је закаснио, а ко је поштеђен рушења?

Ана Аџић одлучила је да роди дете а да се не уда, да не рађа дете у ванбрачној вези, да роди дете некога кога и не познаје. Желела је да роди дете које ће бити плаве косе и плавих очију. Отишла је на једну клинику у Македонији и ту је у каталогу изабрала будућег оца свог детета. Он је Данац. Никада га неће упознати. Родила је девојчицу Антонију и са њом данас живи у Младеновцу.

Све се више говори о индивидуалном лечењу карцинома. Др Синиша Радуловић, фармаколог и научни саветник на Експерименталном одељењу Онколошког института, говори о неким новим приступима лечењу карцинома.

Архитекта светског гласа Душан Тесић извео је велики број објеката у свету. О његовим подухватима прича се углавном у стручним круговима и међу његовим врло познатим клијентима. Помињу се имена Путина и Медведева, јер је арх. Тесић радио њихове куће и летњиковце. Најлуксузније грађевине извео је у Русији, за сам врх Руске државе, а ти монументални пројекти ушли су у велики број часописа. Архитекта Тесић добио је, поред великог броја признања, и Награду за животно дело УЛУПУДУС-а. Посетила сам га у његовом београдском атељеу, где се архитекта Душан Тесић сећа неких својих послова и говори о томе да понекад ради и за своју душу.

Да ли се сећате Милана Панића? Многи га се сећају из времена тзв. хладног рата, када је путовао између Америке и Русије, тумачећи Исток Западу и Запад Истоку. Још увек чио и ведар, ради пуно радно време, а године не казује.

Покушала сам да се лично уверим да ли је могуће сазнати на пијаци шта је прскано, а шта није. Постоји ли било шта што нема хемикалије?

У студију је Ђорђе Милошевић, ученик другог разреда Музичке школе "Станковић" из Београда. Има десет година и неколико освојених награда за свирање на хармоници. У студију ће добити на поклон хармонику.

Слике у студију су Јелене Антић, сликара из Београда.

број коментара 0 Пошаљи коментар