Мира Адања Полак и Ви

Дан победе у Европи, прошло је 70 година од победе над фашизмом.

Видећете накнадно откривене прве снимке у колору сусрета Руских и Америчких војника на Елби код места Таргау, као и снимак Черчиловог ратног кабинета у Лондону као и Титову табакеру у једној лондонској колекцији.

Наташа Тасић, оперска певачица, чија каријера се све више везује за наступе у Европи, а недавно је примљена и на обуку школе за таленте из Метрополитена.

Одржан је европски конгрес инфектолога и клиничких микробиолога у Копенхагену. Данска је земља позната по врло строгим процедурама када је у питању заштита од инфекције.

Гост у студију је проф. др Мијомир Пелемиш, директор Клинике за инфективне и тропске болести.

Упознаћете лекаре који имају своје време опуштања. Окупљају се годинама и имају свој оркестар.

Париз је познат по букинистима како називају колекционаре и продавце књига који поред Сене деценијама продају књиге. Наши букинисти су поред Кнез Михајлове улице који су ту да прихвате ваше старе књиге којих се одричете као и да вам нађу књигу коју никако не можете да
пронађете.

Књига "Мирис кише на Балкану" писца Гордане Куић преведена је на неколико светских језика.

Гост у студију је Јелена Јовичић која ниже успехе у мјузиклима своје матичне куће "Позоришта на Теразијама". Професионализам и велики рад су кључ њеног успеха и опстанка. Ових дана добила је два признања, награду Града Београда за позоришно стваралаштво и Златну значку, културно просветне заједнице за 2015. годину.

Слике Бруна Маскарелија које су изложене у уметничком павиљнону "Цвијета Зузорић" у Београду из његовог Ровињског опуса красиће студио.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 16. мај 2015, 16:10) - anonymous [нерегистровани]

emisija 16/5/2015

Draga Gospodjo Polak,
ulepsali ste nam danasnji dan kad smo imali prilike da upoznamo arhitektu Dusana Tesica, prica nas je jednostavno ocarala. Prikazane carske prostorije sa starom tehnikom pozlacenom, mogu samo da zamislim kako se osecaju ljudi koji tu udju, otmenost dominira.