Ексклузивно: Руска душа

Током снимања у неколико наврата у Русији и ван ње, када год је Мира Адања-Полак сретала Русе, они су помињали руску душу.

Тај феномен препознају и они који нису Руси. Упознавала их је Мира Адања-Полак широм света - у Француској, Америци, Београду, и сви они су заиста остали дубоко емотивно везани за своју земљу. Руси ту руску душу обично исказују када десно руком покажу на предео око срца и када схватате да се та руска душа не може описати речима а многи је сматрају феноменом који је препознатљив онима који имају бар кап руске крви.

Код Руса је све велико и љубав и патња и бес.

У разговору Русима у Рисији и са Русима широм света дочарана је нашироко позната специфична словенска носталгија. која носи и сету и неизмерну радост која када се појави је неупоредива са радостима других делова света као и патња која је код Руса велика и изражајна.

Посета Санкт Петерсбургу, Царским дворцима, Ермитажу - показује све уметничко богатство и грандиозност ове земље, која је по много чему специфична, а и веома богата. Гледајући овај програм, имаћете осећај да сте и ви тамо били. То нису само лепе разгледнице - то је живот који се живи.

Срешћете грофа Шереметјева, који живи у Паризу и на челу је чувеног музичког конзерваторијума Рахмањинов. На његовом имању саграђена су три аеродрома у Москви, који данас носе његово име: Шереметјево 1, Шереметјево 2 и Шереметјево 3.

Романови вас воде у стара царска времена, а улице и људи Петрограда у данашњу Русију.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 11. апр 2015, 16:18) - anonymous [нерегистровани]

Руска душа

Све похвале за ову прелепу репортажу о Русији!

(петак, 10. апр 2015, 20:00) - anonymous [нерегистровани]

dusa

svi narodi imaju dusu,,nadam se da i mi srbi nećemo svoju izgubiti u ovom novom svjetskom poretku,,gdje je novac bog,,a supermarketi..crkve

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]