Мира Адања Полак и Ви

Гост емисије је Станислав Хочевар, Београдски надбискуп и метрополит, уочи Ускрса који се обележава по грегоријанском календару. Говори о значају разумевања, помирења, прилагођавања и праштања.

У студију је Предраг Марић, помоћник министра унутрашњих послова за ванредне ситуације који упозорава на немар људи у подручјима којима прете поплаве. Упозорава да треба да се редовно чисте речна корита и канали од отпадака и да се отпад не баца у реку.

Некадашњи амбасадор САД у Београду, Вилијам Монтгомери, велики је познавалац наших прилика. Он ће говорити о томе шта кочи инвеститоре у нашој земљи.

Упознаћемо и тренера Драгана Јовића који је српску репрезентативку у теквонду Милицу Мандић довео до једине златне олимпијске медаље за Србију. Он говори о својим принципима и свом начину објективног вредновања у спорту. Његови ставови су применљиви и у осталим
сегментима живота и рада.

Највећи светски форум за младе „Оне Yоунг Wорлд" (Један свет младих) донео је одлуку о најуспешнијим градовима, кандидатима за одржавање престижног светског догађаја. Београд, Париз, Богота и Хаг у финалу су за домаћина догађаја 2017. или 2018. године.

О овоме у студију прича директор и аутор овог пројекта, Милена Милићевић која изражава наду да ће највише институције државе, као и регион, подржати истом енергијом довођење Давоса за младе у Београд. Одлука о Градовима домаћинима доноси се крајем септембра 2015.

У свету већ дуго постоје посебно обучене особе које су уз пацијенте оболеле од рака. Сазнаћемо која је улога психоонколога.

Чућемо и занимљивости о Београдској улици, као и споменику краљу Петру Карађорђевићу у Паризу.

Упознаћемо се са једним оркестром састављеним од заљубљеника рок музике различитих занимања, који се редовно састаје јер се тако опуштају и друже.

У студију су слике Кемала Рамујкића чија је изложба у галерији УЛУС привукла велику пажњу.

број коментара 0 Пошаљи коментар