Мира Адања Полак и Ви

Гост у студију је Гордана Ковић, дипломирани социјални радник у Републичком завода за социјалну заштиту. Говори о томе ко ће убудуће моћи да пружа услуге у овим институцијама које су најделикатнији сегмент сваког друштва.

Како ће, они који тим пословима желе да се баве, добијати лиценце? Да ли људи знају која права могу да остваре у социјалној заштити?

Фармацеут Драган Ђуровић, експерт је за биљне и хомеопатске лекове у Агенцији за лекове. Говориће о томе како да се снађемо у мноштву чаробних напитака који лече све и свашта. Како да верујемо у оно што се прича и што се рекламира? Како је могуће да се препарат продаје у апотекама, а да није прошао контролу Агенције за лекове.

У студију је и композиторка Катарина Томић, која је награђена за своју композицију у Италији.

Чућемо и Мауриција Вала, директора осигурања ДДОР из Новог Сада који говори о искутвима након великих поплава које су задесиле нашу земљу. Да ли су људи променили своја убеђења и навике будући да код нас влада мишљење да су осигурања још увек непотребни луксуз.

На Сајму туризма учествује и Индија о којој ретко ко размишља као туристичкој дестинацији или месту за одмор. Индија је земља пуна изненађења и немамо праву слику о њој. Зато се и штанд "Невероватне Индије" у хали 1 Београдског сајма појављује као пријатно изненађење.

Карађорђевићи и даље захтевају да виде шта се то налази у Титовом сефу, којег често називају и "забрањени сеф", како би наследници поделили имовину. Неки сефови су још увек тајна. О томе шта се налази у сефовима, по сећању наследника, говори породични адвокат наследника Кнеза Павла и кнегиње Олге Карађорђевић, Душанка Суботић-Хомен.

У студију су слике Радомира Дамњановића-Дамјана из приватне колекције Душана Клепића.

 

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 24. феб 2015, 10:48) - anonymous [нерегистровани]

Arhitekte u Beogradu

Zahvaljujemo vam se Mirjana sto nam dajete mogucnost da vas upitamo nesto. U politici od 21/2/2015, procitali smo o arhitektima u Dubrovniku 1950 godine, i cudimo se, ali da li je moguce da se arhitekte skoro uposte ne sastaju. Oplemenili smo se kada smo procitali da je arhitekta u 93-oj godini zivota izdao knjigu, prosle godine pa vas Mirjana najljubaznije molimo ako je moguce da posetite nase bisere arhitekture koji jos uvek zive u Beogradu a mi o njima vrlo malo ili uopste ih ne znamo.
Pozdrav!!!

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]