Мира Адања Полак и Ви

Ових дана појавила се могућност добијања инжењерске картице, коју издаје Савез инжењера и техничара Србије, члан водеће инжењерске асоцијације.

Инжењерске картице имаће, како кажу, предност у добијању посла у земљама Европске уније и моћи ће да се јављају на међународне конкурсе. Потенцијални послодавци имаће преко ове картице увид у образовање наших инжењера који поседују ову картицу и тако ће бити олакшан пут признавања њихових диплома у Европској унији.

Гост у студију је проф. др Срђан Станковић, члан Комисије за национални регистар и председник Националног савета за високо образовање.

Гост емисије је др Ирена Филиповић, психијатар из Института за ментално здравље, одсек Дневне болнице за неуротичне поремећаје и поремећаје личности, која говори о свом послу, о људима који се обраћају Институту, објашњава како препознати одређене девијације и указује на потребу да се одређени психички поремећаји лече.

Институт "Игало" у Игалу има дугу традицију лечења и оспособљавања пацијената. Њихов начин и рад заслужују пажњу и објашњавају дугогодишње државне уговоре са Министарством здравља Норвешке. Пацијенти из Норвешке већ 37 година долазе у Игало на рехабилитацију.

Представљам вам главног и одговорног уредника једног од најстаријих часописа у свету. "Њузвик" (Newsweek) има 83 године, дошао је на наше просторе, а од 9. фебруара, када ће бити штампан у 250.000 примерака, ући ће преко многих нама већ познатих гласила у све домове. "Њузвик" многи сматрају доста традиционалним листом који својим необичним начином презентовања и доста аналитичким приступом - неке феномене посматра другачије од других. Милорад Ивановић ће уређивати овај лист у оквиру корпорације "Адрија медија груп" (Adria Media Group).

Разговарала сам са Славољубом Ђукићем, новинаром и писцем који је прошао много тога у својој професији. Има велико искуство, а поред тога је и сведок многих времена кроз која смо прошли. Разговор је и приручник новинарства.

Александар Антонијевић, балетски играч и кореограф, завршава своју балетску каријеру у јуну месецу као играч Националног балета Канаде, где је играо све водеће улоге у "Жизели", "Ромеу и Јулији", "Успаваној лепотици". Наступао је у начувенијим позориштима света. Завршио је балетску школу код нас, а наступао је само једном у Народном позоришту, као гост. Сада спрема изложбу фотографија, јер се фотографијом већ дуго професионално бави. Своје фотографије изложиће у Београду, у галерији "Прогрес".

Недавни догађаји у Фиренци и Милану обележили су јубилеј чувене напуљске породице Рубиначи, кројача најчувенијих мушких одела у свету. Вештина кројења ишла је с колена на колено. Ти догађаји и многи други широм света које је организовао Александар Ђорђевић, иначе познат у свету као продуцент оваквих скупова, окупили су водећа имена модног бизниса и главне уреднике светских модних часописа. Мушка мода је све више у центру пажње ексклузивних дизајнера.
Милош Шобајић послао је своју скицу за споменик Николи Тесли. Фирма "Тесла моторс" у Калифорнији размишља о једном таквом споменику.

Слике у студију су Саше Монтиља, који спрема изложбу у Студентском културном центру у Београду почетком марта.

број коментара 0 Пошаљи коментар