Мира Адања Полак и Ви

Гост емисије је проф. др Здеслав Милинковић, један од највећих стручњака за кичму и дугогодишњи директор Спиналног центра на Бањици. Одговараће на питања гледаоца.

Ауторка ће разговарати и са Драганом Стојевим, колегом који ових дана интензивно прати догађања у банкарству и финансијама и о томе колико наши људи уопште разумеју банкара када узимају кредит. Да ли су довољно упућени у ризике, колико могу да гледају унапред и процењују своје могућности? Када наши људи узимају кредит? Колико се ради на едукацији?

Бранко Лустиг, прослављени Оскаровац, продуцент филма "Шиндлерова листа" и "Гладијатор", један је од ретких преживелих жртава Холокауста који још увек са поносом носи свој број из логора. Он се труди да својим предавањима широм света људима скрене пажњу на овај језиви део историје како се то никада не би заборавило.

Мира Адања-Полак завирила је и у архив РТС који је право богатство. Ту се налази све оно што јесте срце једне медијске куће. Архив поседује 600.000 наслова, 150.000 сати материјала. То значи да је могуће 25 година, 24 сата непрекидно, емитовати материјал. У Архиву РТС налазе се документи које нико други нема.

Гост у студију је Људмила Грос-Поповић, професор на Музичкој академији у Београду. Видећемо како је реаговала када је видела своју ученицу Душицу Бијелић у Краљевској опери у Ковент Гардену у Лондону. Питање за њу је - зашто наше таленте прво уоче странци а не ми?

Видећемо како данас изгледа Титова вила у Игалу коју посетиоци могу да обиђу и чују нека сећања.

У Паризу постоји Мост уметности који зову и Мост љубави. На њему заљубљени остављају катанце као доказ своје вечне љубави. Од недавно, качење катанаца је строго забрањено.

У студију су слике Милене Јефтић Ничеве Костић чија изложба отворена до краја јануара у Кући легата.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]