Ексклузивно: Руска душа

Током  снимања  у неколико наврата у Русији и ван ње, када год је Мира Адања-Полак сретала Русе, они су помињали руску душу.

Тај феномен препознају и они који нису Руси. Упознавала их је Мира Адања-Полак широм света - у Француској, Америци, Београду, и сви они су заиста остали дубоко емотивно везани за своју земљу. Руси ту руску душу обично исказују када десно руком покажу на предео око срца и када схватате да се та руска душа не може описати речима а многи је сматрају феноменом који је препознатљив онима који имају бар кап руске крви.

Код Руса је све велико и љубав и патња и бес.

У разговору Русима у  Рисији и са Русима широм света  дочарана је нашироко позната специфична словенска носталгија. која носи и сету и неизмерну радост која када се појави је неупоредива са радостима других делова света као и патња која је код Руса велика и изражајна.

Посета Санкт Петерсбургу, Царским дворцима, Ермитажу - показује све уметничко богатство и грандиозност ове земље, која је по много чему специфична, а и веома богата. Гледајући овај програм, имаћете осећај да сте и ви тамо били.

То нису само лепе разгледнице - то је живот који се живи. Срешћете грофа Шереметјевау Паризу на чијем имању је саграђен аеродром у Москви и који дан данас носи његово име.

Романови вас воде у стара царска времена, а улице и људи Петрограда у данашњу Русију.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 09. јан 2015, 10:35) - m [нерегистровани]

Rusija

Divno. Bio sam u Sankt Peterburgu i Moskvi pre 2 godine. Divni gradovi. Ruska dusa. Cekam dan da odem ponovo.

Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]