Ви и Мира Адања Полак

Зашто људи све чешће бурно реагују не кријући своје агресије, да ли лекари опште праксе лако уочавају необична понашања која указују на озбиљније душевне промене. Гост у студију је психијатар Александра Достанић Ђерић психијатар у болници за психијатријске болести "Лаза Лазаревић" у Београду.

Упознаћете јединог енглеског лорда који се родио у Београду. Лорд Лаудердејл живи у Лондону а његова мајка је из Србије. У његовом дому слушамо како су се срели његови родитељи и шта зна о Србији.

У емисији је гост Страхиња Секулић, директор агенције за реституцију која објашњава како ће се исплаћивати старим власницима оно што је обећано и решено. Како ће се враћати земљиште и како ће се даље ићи са реституцијом, да ли постоји неки застој?

Посетили смо знамениту кућу породице Баш из Суботице која и данас краси град. Кроз башту овог имања прошао је велика градска алеја. Породица чека решење и надокнаду.

У студију је амбасадорка Индије у Србији Нариндер Чаухан које после успешне изложбе сарија у Етнографском музеју говори о саријима које сама носи у посебним приликама.

У времену брзог живљења све чешће се људи опредељују за одмор у планини. Током лета велики број туриста определио се за село а не за море тражећи мир у сеоским кућама и манастирима.

Књига, права енциклопедија посвећена лову је посебна атракција сада у сезони лова. То је и приручник и уџбеник под именом "Добар поглед на Србију" аутора Соње Петровић Обрадовић.

Слике у студију су Стојана Миланова пред изложбу у Швајцарској.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 05. дец 2014, 00:17) - anonymous [нерегистровани]

svaka cast

Draga Mira, ova Vam je emnisija bila izuzetna, kao inace i sve, na sta smo navikli. Vi ste izvanredan primer profesionalnosti novinarskog posla, jedan od retkih u Srbiji. Svi vasi prilozi, muzika koja ih prati, saveti koje delite, visok nivo kulture koji odrzavate....ostavlja nas bez reci. Samo nastavite sa perfektnim radom, nemojte se menjati. Hvala Vam sto nam ulepsavate svaki vikend.