Ви и Мира Адања Полак

Гост емисије је један он наших највећих стручњака када говоримо о кичми. Проф Др. Здеслав Милинковић је био дугогодишњи директор Спиналног центра на на Бањици, познавалац људског тела и човек који деценијама упозорава на значај кретања и правилног понашања када је кичмени стуб у питању.

Здеслав Милинковић је ортопедски и спинални хирург међународно познат као врхунски стручњак кога консултују познати спортисти као и они који знају шта значи решити се несносних болова око укљештења и ишијаза.

У студију је Небојша Глоговац уочи премијере представе Сан Летње Ноћи у позоришту Бошко Буха. Небојша Глоговац је глумац који мисли, поручује, учи и велики је узор младима са којима игра у претстави и каже да у томе ужива.

Евелина Биба Милеуснић је церка првог председника Парламента у Србији. Њен отац Стеван Ћирић седео је у истом кабинету где данас седи Маја Гојковић, председник парламента. Госпођа Милеуснић је портрет свога оца Стевана Ћирића, који је насликао Урош Предић, донела у Скупштину и пожелела да портрет буде у кабинету председнице парламента. Њихов сусрет забележила је камера.

Француз Метју Дарно случајно је дошао у Србију где је реализовао свој животни сан да постане кувар.То је реализовао на врло интересантан начин, како, видећете у емисији.

Нада Ахуђа је свој клавир на коме је свирала као девојчица лично желела да уручи Теодори Шијачић иу Србобрана, која има десет година, иде у трећи разред Музичке сколе у Србобрану и четврти разред основне школе Јован Јовановић Змај.

Видећете фотографије које никада нису биле излагане и никада нису биле ни на једној изложби. Мома Цвијовић музејски саветник у Музеју Историје Југославије је аутор изложбе Велика илузија у Историјском музеју, и биће гост у студију повог програма. Знајући вредности такве документације он је указао на значај оваквих изложби. Видећете слике Јосипа Броза Тита, Јованке Броз и њиховох гостију који гледају филмове. Мома Цвијовић је ове слике подарио овом програму за ексклузивно емитовање пред изложбу  Велика илузија коју организује Музеј Историје Југославије. Аутори изложбе су Мома Цвијовић и кустос Марија Ђорговић.

Биоскопске сале Друга Тита су постојале у Старом Двору, на Брионима ,на броду Галеб, Плавом возу и свим резиденцијама по Југославији, а Тито је уживао са својим пријатељима и гостима. Слике које ћете видети дају посебну атмосферу таквих сусрета.

Видећете невероватно извођење балетског пара из Лабудовог језера, Петра И. Чајковског.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ви и Мира Адања-Полак Ви и Мира Адања-Полак

Аутор:
Мира Адања-Полак

У емисији"Ви и Мира Адања-Полак" гости су личности из света науке, културе, политике, уметности и бизниса. [ детаљније ]