Балканском улицом: Раша Попов

Радивој Раша Попов, ове недеље је гост емисије Балканском улицом.

Говорио је о родном Мокрину, животу у Новом Саду, селидби у Београд, корзоу, студентским данима, о својој првој љубави Љубисављевички из слушаонице 45, Филолошког факултета...

Са посебном сетом се присећао свог венчања у старим капутима и чашћавања уског круга људи, након тога, док је у џепу имао новац, само за по једно пиво. Шта се догодило када се кума "дрзнула" и рекла да јој се једу ћевапи?

Како оправдава, пореклом свог презимена "Попов", то што му је син свештеник, а ћерка иконописац...

Шта воли да гледа на телевизији, коју музику воли да слуша, и како са становишта осамдесетогодишњака, који је поставио темеље Школског и Образовног програма Телевизије Београд, гледа на тренутну ситуацију и формате који се емитују.

Ширином свог интелекта, чика Раша налази оправдање за све и свашта, а својим одговорима изазива смех и опште дивљење присутних.

Присећао се како су изгледала снимања емисија, које је по месец дана припремао, и како су се након тога чашћавали и опуштали уз вињаке...

Музичарима је наручивао песме и о Новом Саду, и о Београду...

Аутор: Весна Дедић

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 02. окт 2014, 17:40) - Zoran Nikolic [нерегистровани]

odlicno

Srpski Brian Coxx (TED Cern)...
bravo..odlican gost...
bilo bi steta ne uraditi "nove" retro fazone i fore...ima materijala puno ovo novo hitech vreme,zar ne.
vreme kad se spaja nauka i tehnologija je danas, zasto da ne.
HVALA

(понедељак, 29. сеп 2014, 16:16) - anonymous [нерегистровани]

ljubav

Raša je voleo svoj posao,svoju ženu,decu,Mokrin,sve što je radio,u svemu ima puno ljubavi,iskrenosti,poštenja,davanja.da li je imao sreću da sve to dospe do nas ili blagi Boga umešao malo svoju ljubav i volju ne znam.Plakala sam od njegove dobrote i iskrenosti,a tebi Vesna hvala!!!

(понедељак, 29. сеп 2014, 10:04) - Горан Думитров Дата [нерегистровани]

Раша, Мокрин , отета и срушена дедовина

Лепа емисија и Рашино приповедање, где му је, као и увек свака реч одмерена. Увек о Мокрину са посебном нотом носталгије. Лично сам поменут у емисији. Тиче се отетог Шијаковог млина и Рашине родне куће која је стварно нестала у приватизационим и конверзијским процесима. Добро би било кад би негде могле да се објаве фотографије које имам и које сам сликао годинама. Пре и за време приватизације. Имам обимну документацију којом сам се у име МЗ Мокрин обраћао бројним институцијама са комплетном документацијом. Засад без резултата, као што је Раша и рекао. Није само његов објекат и власништво у питању, није нажалост ни само Мокрин у питању. Право или правда...Ипак је добро да сте се у Вашој емисији дотакли и ове теме. Весни велики поздрав и позив да ппосети нашу малу варош, ако не пре а оно на јубиларном 30. меморијалу Мирослав Антић у Мокрину 24. јуна и то са Рашом заједно.

(недеља, 28. сеп 2014, 21:58) - Dragica [нерегистровани]

Najbolji profesor

Odlicna emisija,bilo je zadovoljstvo slusati Rasu Popova,divim se njegovoj inteligenciji,lepoti duha i zelim mu od srca da objavi sve ono sto je napisao,istina je da bi bilo lepo uraditi bar jos jednu emisiju,komplimenti Vesna,uzivala sam.

Балканском улицом Балканском улицом

Аутор:
Весна Дедић

Значајне личности, чија су имена и стваралаштво уткани у историју духа Београда и Балкана, у емисији „Балканском улицом“ већ петнаест година заредом- говоре о својим сновима о успеху у великом граду али и о тренуцима среће и туге, који су им обележили живот. [ детаљније ]