Балканско небо над Берлином

Премијери, шефови дипломатије и министри финансија и економије Балкана о привредном развоју региона разговарају у Берлину.

После самита у Дубровнику, то је други регионални сусрет овог лета, али сада под покровитељством Немачке. Економска сарадња главна је тема састанка.

Колико једна конференција може да буде пресудна? Да ли земље региона, ако заједо предложе пројекте, могу да буду занимљивије тржиште за Европску унију?

Које пројекте прелаже Србија и какве су могућности за њихову реализацију? Утиске и очекивања одмах после самита из Берлина у емисији Око преноси премијер Србије Александар Вучић.

О европским перспективама Балкана говоре и гости у студију: професор Иво Висковић, некадашњи амбасадор у Берлину и Михаило Весовић из Привредне коморе Србије, главни уредник листа "Данас" Зоран Пановић.

Уредник и водитељ Горислав Папић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 02. сеп 2014, 02:07) - anonymous [нерегистровани]

EU

Kakve reforme, gde se to EU prevarila i primila nekog ko nije spremam. Nema tu omaske sve je cisto. Gospodine prof. Viskovicu Bugarska i Rumunija su u EU zato sto su clanice NATO, a ako si clam kroz prste se gledaju reforme. Srbija je nesto drugo, duga duga prica. Mislim da A. Merkel pravi razliku izmedju zapadnog balkana gde postoji skoro 6-7 drzava i jedne Ukrajine od 50 miliona ljudi gde se ratuje i sprema za mnogo vece zlo.
Pozdrav iz Kanade.

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]