Око: Расим Љајић

Има ли Србија шансу да профитира од санкција Русије према ЕУ и како спречити грађане Србије да ратују по сиријским, ирачким и украјинским ратиштима.

Грчки министар спољних послова Евгенис Венизелос критиковао је недавно политику њиховог источног суседа Турску због недостатка солидарности са земљама Европске уније после увођења санкција од стране Русије. Русија је, наиме главни увозник воћа и поврћа из Грчке и сада би Турска да понуди своје пољопривредне производе уместо грчких.

Има ли Србија могућност да заузме нечију позицију и профитира од санкција Русије према ЕУ? И да ли нама, ако се то деси следе критике од наших источних суседа и из Брисела?

Који су то производи који имају потенцијал да их у већем броју извозимо на велико руско тржиште?

А како ће изгледати мало, малопродајно српско тржиште? Шта ће за српске потрошаче значити уједињење Идее и Меркатора и да ли постоји могућност да се Агрокору и Делезу супростави и неки малопродајни ланац из Француске или Немачке?

Разговараћемо и о томе како спречити грађане Србије да ратују по ратиштима Сирије, Ирака и Украјине али и о промени презимена у Санџаку.

Гост Ока потпредседник Владе Србије, министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација и председник Социјалдемократске партије Србије: Расим Љајић.

Аутор емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]