Сто дана Владе

Шта је урађено у Немањиној 11? Шта није, а могло је?

Овде можете прочитати краћу, текстуалну верзију емисије Око  

Кабинет Александра Вучића, чини се, није имао уобичајени "медени месец" и уходавање од 100 дана. У старту нове Владе Србију су задесиле поплаве, потом  је уследила оставка једног од најбитнијих чланова  у свакој Влади - министра финансија и  коначно - све су сложенији дипломатски односи због кризе у Украјини и могућ ултиматум Србији.

У исто време, усвојени су први реформски закони, пре свих, Закон о раду. Премијер се сусрео са светским лидерима: Владимиром Путином и Ангелом Меркел.

Питање је -да ли је и шта је могло да се уради више како би грађани видели промене кроз бољи стандард и више посла. То, као и да ли је смањење плата и пензија неминовност, када ће куће уништене у поплавама бити обновљене, како ће се Београд носити са могућим ултиматумом из Брисела, да ли ће бизнисмени водити јавна предузећа и шта Владу чека у наредних 100 дана, биће, измећу осталих, теме специјалног издања емисије Око.

Гости су: потпредседник Владе и министар грађевине и саобраћаја Зорана Михајловић, први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, министар привреде и вд министра финансија Душан Вујовић и министар одбране Братислав Гашић.

Оцене рада Владе даће представници опозиције, економисти и политички аналитичари.

Уредник и водитељ: Весна Дамјанић Бранковић

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 04. авг 2014, 21:41) - anonymous [нерегистровани]

Struja

Stalno pricaju da je struja najeftinija u regionu ,naravno nije tacno.Jeftinija je naravno nego u zapadnim zemljama.Ali naprimer Rumunija ima jeftiniju struju a gas voda daleko jeftinije nego kod nas.Raspitajte se malo

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]