Помоћ донатора

Обнова од поплава уз помоћ света

У Бриселу се одржава међународна донаторска конференција како би се прикупила средства неопходна за обнову подручја која су уништена у поплавама пре тачно два месеца.

Помоћ света је потребна имајући у виду да је штета процењена на више од милијарде и по евра. До јесени, план је Владе, да се обнове куће, саграде нове, поправи инфраструктура и започне нови живот у насељима које је вода прогутала.

Да ли времена и новца има довољно, колико је остало од оне еуфоричне солидарности и шта све треба да се уради како бисмо помогли најугроженијима и не препустили их самима себи?

О томе колико смо солидарни, са грађанима Обреновца, волонтерима и члановима Црвеног крста разговараће новинарка РТС-а Драгана Игњић.

КОлико се свет у Бриселу одазвао нашем апелу за новчану помоћ пренеће Душан Гајић, специјални извештач РТС-а.

Гости Ока су потпредседница Владе Кори Удовички, директорка Фонда "Ана и Владе Дивац" Снежана Дивац и председник Привредне коморе Србије Жељко Сертић.

Аутор: Весна Дамјанић - Бранковић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]