Око: Интервју - Александар Вучић

Србија између Москве, Берлина и Брисела, пре економских реформи а после поплава.

Овде можете прочитати краћу, текстуалну верзију емисије Око  

Интензивна спољнополитичка активност председника Владе Србије протеклих неколико недеља кулминирала је сусретима са Ангелом Меркел и Владимиром Путином. Да ли је, из позиције Србије, лакше разговарати са немачком канцеларком или руским председником?

Како у Москви гледају на европски пут Србије, а како у Берлину на српско пријатељство са Русијом?

Које су најважније поруке које премијер Србије носи из Немачке, а које из Русије?

О обећаним економским реформама; шта се дешава са сетом економских закона, посебно са Законом о раду? Да ли су реформе на Балкану заиста горе од пакла, како је премијер Србије рекао у интервјуу за једну америчку телевизију?

Зашто је министар Крстић поднео оставку? 

Када нас чека ребеланс буџета?

Шта садржи извештај о поплавама; да ли ће сви страдали у пролећним поплавама, јесен дочекати у својим кућама?

Новинар: Горислав Папић

број коментара 6 Пошаљи коментар
(уторак, 15. јул 2014, 08:58) - anonymous [нерегистровани]

Bio je referendum

Izbori su bili referendum,nije pobedio Kostunica,nego Vucic koliko se secam,a jasno je receno da je prioritet EU i sta vi uopste mislite koji samo kritikujete,gde cete,gde iko moze sam?Dajte molim vas mi smo u Evropi i samo tu i mozemo da uspemo da plasiramo svoje proizvode i nastupamo zajedno na svetskim trzistim.Stvarno je vreme da se stavi prst na celo!

(понедељак, 14. јул 2014, 14:59) - goran [нерегистровани]

pitanje

Koga je on kaznio, sta je resio, koja borba protiv organizovanog kriminala, pitajte ga. Kad ce da nam bude bolje kad poskupi porez na imovinu 300 posto, osiguranje automobila 45 posto, struja?

(понедељак, 14. јул 2014, 13:09) - Sasa [нерегистровани]

Neispunjena obećanja

Šta je sa obećanim merama koja bi takodje poboljšala klimu za investiranje: kancelarija za brze odgovore, izmene procedure za dobijanja dozvole, smanjenje poreza i doprinosa.
Takodje, zašto se ne izmeni Zakon o lokalnoj samoupravi koji omogućava da i pored stalno zaposlenih pravnika i dr. u lokalnoj administraciji, predsenik tj. gradonačelnik angažuje ne mali broj savetnika i pomoćnika.
Šta je sa javnim konkursom za direktore javnih preduzeća tj. departizacijom istih.

(понедељак, 14. јул 2014, 11:37) - anonymous [нерегистровани]

nova vremena

Zašto se država ne obračuna sa privrednim kriminalom, pre svega sa švercerima naftom i cigaretama, pa ti ljudi ceo svoj život to rade, zaradjuju milione i nikom ništa ne plaćaju, a poštene gradjane oporezuju. Ako su se promenila vremena kako premijer kaže onda neka bude i za lopove, švercere i tajkune!!

(понедељак, 14. јул 2014, 11:30) - pedja [нерегистровани]

pravo glasa

I ja se slazem sa tim pitanjem, jer i moja porodica je protiv ulaska u Evropsku uniju.

(понедељак, 14. јул 2014, 07:52) - anonymous [нерегистровани]

Molba

Hteo bih da mu postavim samo jedno pitanje: "Ko je njemu i bilo kom političaru dao mandat da Srbiju vode u EU po svaku cenu i zašto ne raspiše referendum o tom pitanju?

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]