Жикина шареница

Прича у недељној емисији "Жикина шареница" дешава се у Горњој Трепчи у амбијенту Атомске бање. Нови смештајни капацитети и нове методе лечења које се примењују у овој бања једна су од тема емисије.

Горња Трепча је родно место баба Вишње, мајке кнеза Милоша Обреновића па је то такође једна од прича у емисији.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић је пореклом из овог места. Њен отац је из Горње Трепче. Између осталог причаће о детињству и сећањима на ово место.

У емисији ће бити речи и о традиционалном фестивалу, Сабору фрулаша која се деценијама одржава у суседном селу Прислоница.

Аутор и водитељ Жика Николић

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 18. јул 2014, 18:26) - Vojin Miscevic [нерегистровани]

Vankuverski folklor

Pesma i nastup folklorne grupe Vuk Karadzic iz Vankuvera (Kanada) je nesto cemu se cela Srbija i srpski rod treba diviti. Ovo su deca koja su treca ili cetvrta generacija srba rodjenih u predalekoj Kanadi, koja sa svim srcem i ponosom neguju i uzivaju u bastini i prelepoj kulturi nase prelepe Srbije i okolnih srpskih zemalja. Svaka cast i postovanje je za roditelje, koreografe (Jelica Keseric, itd.) i takodje organizaciju ovog kulturnog drustva sto nastavljaju nase tradicije i sto povezuju nase blago, nasu decu rodjenu u inostranstvu sa Majkom Srbijom. Cestitam svima na prelepom i uspesnom radu.

(понедељак, 14. јул 2014, 05:30) - Ronin011 [нерегистровани]

Folklor

Divim se deci iz vankuvera koja cuvaju tradiciju Srbije u dalekoj Kanadi.

Шареница Шареница

Аутор:
РТС

У Шареници гостују: сељаци, занимљиви људи, академици...свако ко има нешто заниљиво да каже, прикаже, одигра, отпева. [ детаљније ]