Око економије: Летње реформе

За почетак: прескупо избегавање пореза и Закон о раду

Овај јул ће обележити промене економских закона које би требало да олакшају запошљавање, смање сиве економију, убрзају издавање грађевинских дозвола и реше деценијске проблеме предузећа у реструктурирању.

За дугонајављиване реформе први тест биће промене Закона о раду у вези са којим има највише дилема - коме иду у прилог и чија права се штите више - радника или послодаваца.
Други тест биће измене закона о издавању грађевинских дозвола и енигма у вези са конверзијом земљишта. И коначно,трећи тест - какве су то промене планиране,а које ће окончати агонију звану предузећа у реструктурирању.

О тим променама, коме иду у корист, колико су примењива и какве ефекте треба реално очекивати, у Оку економије говоре: потпредседник Скупштине Верољуб Арсић, генерални секретар Удружења послодаваца Душан Коруноски и уредница Магазина Бизнис Радојка Николић.

О томе како владајућа коалиција брани реформе, али и које су критике опозиције из Скупштине јавља Ивана Чкоњевић, новинарка РТС-а.

Емисију води: Весна Дамјанић Бранковић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]