Ново поглавље са ЕУ

Да ли је Брисел ближи након берлинског сусрета Вучић -Меркел

Овде можете прочитати краћу, текстуалну верзију емисије Око 

Односи са Приштином или финансијска контрола, два су поглавља у конкуренцији која би могла да буду прва отворена у преговорима са Европском Унијом. Србија је добила зелено светло за јавне финансије, али се чека политичка одлука хоће ли тиме да се крене у преговарачки процес са Бриселом.

Колико ће трајати приступни преговори Србије, који су званично отворени 21. јануара, тешко је предвидети. Циљ Србије је, да се свих 35 преговарачких поглавља затвори 2018. године. Колико то зависи од нас самих, колико од спремности Брисела да уважи наше специфичности и могућности? Колико се преговара, а колико се прихватају услови из Брисела? Да ли ће Берлин да помогне Србији у преговорима, не постављајући нове услове?

Са друге стране, у посети Београду је руски министар спољних послова Сергеј Лавров - колико украјинска криза и односи са Москвом могу да утичу на евроинтеграције?

О тим питањима, као и оном шта Србију чека на путу до Брисела за Око економије говоре шефица преговарачког тима Тања Мишчевић и председница Београдског Фонда за политичку изузетност Соња Лихт.

О расположењу ЕУ према новим чланицама, посебно Србији, говори специјални репортер РТС-а из Брисела Душан Гајић.

Емисију води: Весна Дамјанић - Бранковић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 17. јун 2014, 21:20) - anonymous Moma [нерегистровани]

cime raspolaze

Sama rec, FOND,(u ovom slucaju, za politicku izuzetnost/sta to znaci/)podrazumeva raspolaganje nekim sredstvima.Odakle ta sredstva za sta se koriste,koji su rezultati i u cemu se u praksi ogleda aktivnost fonda.Inace, gospodju Sonju Liht, veoma postujem i veoma cenim njenu visoku(ako smem da ocenim)intelektualnost.

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]