Око

После миленијумских поплава експерти су у потрази за бољом превенцијом како би у будућности друштво било мање рањиво.

Слив Саве некада је припадао само једној држави - Југославији, а данас се о њему старају четири земље. Савска комисија -организација чије су чланице Словенија, Хратска, Босна и Херцеговина и Србија за циљ има да се на нивоу целог слива решавају питања управљања водама како би Сава региону доносила мање штете.

Иако су у Обреновцу, после великих поплава 1981. насипи на Колубари надвишени и ојачани овог пута нису могли да заштите град. Да ли је уопште могућа апслолутна заштита од поплава?

Које су мањкавости Закона о водама из 2010?

Гости у студију су директор Србија вода Горан Пузовић, саветник директора ХМЗ Србије хидролог Славимир Стевановић, из Обреновца се укључује директор завода за уређење водних токова у Институту Јарослав Черни Марина Бабић Младеновић. У Загребу је директор ХМЗ Хрватске Иван Чачић, а у студију у Бањалуци је Игор Ковачић из хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Уредник емисије Биљана Вранеш.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]