Испливавање после поплава

Солидарност и помоћ за угрожена подручја.

Вода се још није свуда повукла, штета се још сабира, а апели за помоћ се настављају. Велики губитак претрпели су сви: и грађани, и привредници, и компаније, и пољопривредници и сточари.

Како ће им се надокнадити штета, хоће ли се наставити солидарност привреде, хоће ли осигуравајуће куће реаговати брзо у процени и исплати за штете, да ли ће новац из ЕУ и међународних финансијских институција бити довољан за "гашење пожара", то јест за прву помоћ у санацији штете?

О помоћи и солидарности говоримо у "Оку економије". Гости су председник Привредне коморе Србије Жељко Сертић, генерални секретар Удружења осигуравача Владан Манић и Весна Миленовић, генерални секретар Црвеног крста Србије.

Из Загреба, о апелима за помоћ угроженима у Србији и о акцијама које се организују у Хрватској за обнову након поплаве у тој земљи, говори извршни председник Хрватског Црвеног крижа Робер Маркт.

Емисију води: Весна Дамјанић Бранковић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 28. мај 2014, 11:25) - anonymous [нерегистровани]

Хоће, неће


хоће ли се наставити солидарност привреде,

Неће

хоће ли осигуравајуће куће да реагују брзо у процени и исплати за штете,

Неће

да ли ће новац из ЕУ и међународних финансијских институција да буде довољан за "гашење пожара", односно прву помоћ у санацији штете?

Хоће

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]