Југословенски сценарио у Украјини

Колико Украјина подсећа на Југославију с почетка деведесетих и откуд слике Слободана Милошевића на барикадама у Краматорску

За 25. мај заказани су председнички избори у Украјини, међутим с обзиром на развој ситуације велико је питање хоће ли та земља постојати и у ком облику до тог догађаја. Данас се воде борбе око града Славјенск у области Доњецк а званични Кијев послао је додатне трупе и у Одесу.

Да ли су ови догађаји доказ да је пропао женевски договор, да ли то значи да се грађански рат у Украјини може проширити и на остале области источно од Дњепра, колико смо далеко од тога да руска војска уђе на територију Украјине?

Колико Украјина подсећа на Југославију с почетка деведесетих, откуд слике Слободана Милошевића на барикадама у Краматорску и колико може да траје сукоб у овој великој држави?

Гости Ока: Александар Фатић, директор Центра за безбедносне студије, Иван Вујачић, универзитетски професор, некадашњи амбасадор Србије у Вашингтону и Милан Милошевић, новинар недељника Време.

Аутор емисије: Горислав Папић

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 05. мај 2014, 21:47) - mp [нерегистровани]

Hvala RTS-u

odlicna emisija i odlicni gosti

(понедељак, 05. мај 2014, 16:42) - :-| [нерегистровани]

Ako već spominjete sličnosti onda uzmite u obzir i ovo

Između ostalih, dva su najvažnija razloga zbog čega je izostala podrška ostalih balkanskih naroda Srbima u borbi protiv Austrougarke okupacije:

- zbog toga što su bili vojno neorganizovani i nisu imali oružje da bi se suprostavili Austrougarskoj

- zbog toga što su bivši Turski saveznici nakon rušenja Turske vladavine na Balkanu morali stati na stranu Austrougarske jer bi ih u suprotnom Austrougari sve pobili a to je očigledno jer su pokušali pobiti nas koje su do tada podržavali.

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]