Хируршки резови у економији

Ко мирно спава после најављених мера.

Овде можете прочитати краћу, текстуалну верзију емисије Око 

Председник СНС-а и будући мандатар Александар Вучић представио је план за опоравак српске привреде - јачање приватног сектора и смањење јавног. То значи - подстицаји запошљавању кроз јефтиније кредите, поједностављивање процедура, пореске олакшице како би се део запослених из јавног сектора пребацио у приватни. Процена је да је то могуће за око 60.000 радника.

Они који остану да раде у јавном сектору, неће више плаћати солидарни порез,али их очекује смањење плата од 10 - 15%. Пензије се неће смањивати.

Ићи ће се на постизање аранжмана са ММФ-ом и привлачење страних инвеститора. Потребно је завршити реструктурирање предузећа и наћи решења, између осталих, и за Железару Смедерево и Симпо.

На ред стиже и "Скадар на Бојани", односно интензивирање радова на Коридору 10. У међувремену, уводи се ред у јавна предузећа - како би била ефикасна и остваривала профит , а не више била вођења по принципу "партијског плена".

О свим тим мерама, њиховим ефектима и последицама у Оку екопномије говоре : председник Привредне коморе Србије Жељко Сертић, председник Савета гувернера НБС Небојша Савић и уредница Бизнис магазина Радојка Николић.

Емисију води: Весна Дамјанић - Бранковић

број коментара 7 Пошаљи коментар
(четвртак, 10. апр 2014, 23:18) - anonymous [нерегистровани]

čudo neviđeno

Način razmišljanja građana Srbije, u potpunosti odgovara filmu čudo neviđeno.

(среда, 09. апр 2014, 23:09) - anonymous BG1 [нерегистровани]

...

ne znam kako neko ko je svestan svojih reci ili neko ko je dobronameran moze da prica kako su''mala i srednja preduzeca'' spas za srbiju?! Srbiji trebaju velika preduzeca , koja ce zaposljavati hiljade radnika i preduzeca koja ce izvoziti robu, kao sto je nekadaznji ''albus'', '' novkabel'' itd.

(среда, 09. апр 2014, 21:04) - MP [нерегистровани]

neuporedivo

prof. Savic poredi "oporavak" SAD privrede sa Srbijom.
Potpuno je NEprimenjivo i NEuporedivo.

Prof Savic prica o preduzetnistvu a sta je uradjeno da se
ohrabri preduzetnistvo? a sto se tice zaposlenih, kod privatnika ljudi rade za 25 hiljada din mesecno i to ako su placeni i rade bez beneficija;

Svi svima duguju, pljackaska privatizacija i partokratija su unistile ekonomiju.

(среда, 09. апр 2014, 20:30) - ? [нерегистровани]

Ne dopustite Vesna da vas zamajavaju


Prvo se spomenulo da partijskog zapošljavanja više neće biti što znači da ga je bilo i to svi znamo koliko a nakon toga neko izjavi kontradiktornost ""Ne postoji radnik u ovoj državi niti bilo ko na svetu ako je dobar i korektan da neće naći svoj posao".

(среда, 09. апр 2014, 20:23) - ? [нерегистровани]

Pravdanje


Stekao sam utisak da su se vaši gosti već počeli pravdati!

(среда, 09. апр 2014, 13:41) - ;-) [нерегистровани]

Komplemetarizam

Nedavno sam čuo zanimljivu izjavu koja ide u prilog komplementarizmu kojeg često preporučujem, "Treba prvo nešto sagraditi da bi nešto srušili", a odnosila se na inicijativu izgradnje prvih "javnih zgrada" davnog 23 marta 1865!

(среда, 09. апр 2014, 12:49) - ;-) [нерегистровани]

Nekako sam zaspao jer nešto sam i shvatio


PDV je jedan od ključnih kategorija jer se kroz PDV ostvaruje veliki dio prihoda državnog budžeta, npr. navodno 50% budžeta Francuske čini PDV!

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]