Београд између Брисела и Москве

Хоће ли затегнути односи земаља ЕУ и Русије утицати на евроинтеграције Србије.

Овде можете прочитати краћу, текстуалну верзију емисије Око  

О томе шта Србију чека у процесу придруживање ЕУ и колико нам проблема могу створити актуелни "хладни" и затегнути односи између Русије и ЕУ, за Око економије говори шефица преговарачког тима Србије Тања Мишчевић.

Почетком преговора о придруживању Европској Унији у Србији се питање европске будућности више не поставља. То су показали и одржани избори у којима по први нисмо гласали за или против ЕУ. Сада је тема - шта морамо да променимо како бисмо усвојили европске стандарде, прилагодили законодавство и наравно, добили, новац из европских фондова.

Чини се да од ЕУ највише страхују пољопривредници због отварања граница, али и сељаци који постављају "вечита" питања о томе хоће ли моћи да пеку ракију у кољу свиње.

Да нам свима недостаје информација више о томе шта нас чека у преговорима у Бриселу, показује истраживање према којем скоро 60 одсто грађана не зна да ли су преговори уопште почели и о чему се преговара.

Ипак, на референдуму би трећина гласала за улазак у ЕУ, што је помак у односу на пре годину, годину и по дана.

Разговор са Тањом Мишчевић води Весна Дамјанић- Бранковић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 27. мар 2014, 13:29) - anonymous [нерегистровани]

ZASTO

Nerazumem koi je problem kome se nesvidja neutralan stav .Ko moze da nas natera da donosimo stav o toj stvari *NEMAM STAV I CAO*kom se svidja ok kom se ne svidja opet dobro ko pa nas pita ?

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]