Балканском улицом: Душко Кораћ

Овонедељни гост емисије Балканском улицом је новинар и спортски коментатор Јавног сервиса, Душко Кораћ.

Овом приликом, гледаоци ће на програму Радио телевизије Србије, имати прилику да слушају Душка Кораћа, не како преноси неку од 27 спортских дисциплина, колико је у каријери спортова преносио, већ како прича своју животну причу, која је започела у Црној Гори, а наставила се у Београду.

Весни Дедић је причао зашто је Студењак, и за њега, као и за многе госте  емисије "Балканском улицом", једно од најлепших и најбезбрижнијих животних доба, присећао се тренутка када је први пут угледао своју супругу Весну. Говорио је о данима када је био на конкурсу за посао спортског новинара, на Телевизији Београд, и тренутка када је сазнао да је примљен и дошао на посао са неколико дана закашњења, стицајем околности.

Открио је зашто толико воли свој посао, иако је дипломирани економиста, и зашто никада у струци није радио, али у којим приликама су му менаџерске способности и знање економије биле од користи. Испричао је како је зарадио своје прве фармерке, и шта је све у младости радио, не би ли зарадио новац.

Душко Кораћ је неко ко припада старој школи новинарства Телевизије Београд, па се присећао тих дана, својих почетака, као и доајена новинартства, који су се тада шетали ходницима зграде у Таковксој 10. Том приликом Данки Нововић је посветио песму.

Мерачећи, уз сок од боровнице, у винским чашама, уживао је уз стихове песме "Не иди од мене", која је, како је рекао, нешто најсавршеније што је он чуо.

Из архиве Радиотелевизије Србије, одабрани су кадрови Душкових емисија и преноса утакмица, који су обележили његову досадашњу каријеру, а гледаоци ће кроз емисију имати прилику да их се присете.

Уз обећање да ће доћи када се пензионише, интервју је завршен песмом "Мостови на Морачи".

Аутор: Весна Дедић

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 11. авг 2014, 16:51) - ljerka [нерегистровани]

generacija

Dragi Duško, zanimljiv, elokventan, poseban od rane mladosti, pozdrav suprzi Vesni, izuzetno simpatična i draga

(уторак, 11. мар 2014, 22:51) - anonymous [нерегистровани]

bravo Vesna

super emisija, hvala što se neko setio da napravi intervju sa Legendom Duškom Koraćem. Čovek osim što je najbolji komentator već je i super osoba, to se vidi iz ovih nekoliko minuta razgovora sa njim.

(недеља, 09. мар 2014, 13:30) - velja [нерегистровани]

I ODBOJKAŠ

Duško Korač bio je i odličan odbojkašIgrali smo jedno vreme zajedno U "Studentu".Trener nam je bio legendarni Igor Bondarski.Još i dan danas prolazeći Balkanskom ulico pogledam u prozor iznad bioskopa Balkan - sedištu studentskog sporta u Beogradu.

(недеља, 09. мар 2014, 10:23) - Natasa [нерегистровани]

LEGENDA

Sa velikim nestrpljenjem ocekujem da pogledam emisiju iz nekog sasvim drugog ugla o bardu naseg novinarsva . Sa zaljenjem mozemo primetiti da je sve manje dobrih, pravih novinara koji su postali legende za zivota . Jedna od tih legendi je svakako DUSKO KORAC .Zelim MU jos puno godina uspesnog rada i NJegovih posebnih , s puno emocija , upecatljivih , jedinstvenih prenosa sportskih dogadjaja .

Балканском улицом Балканском улицом

Аутор:
Весна Дедић

Значајне личности, чија су имена и стваралаштво уткани у историју духа Београда и Балкана, у емисији „Балканском улицом“ већ петнаест година заредом- говоре о својим сновима о успеху у великом граду али и о тренуцима среће и туге, који су им обележили живот. [ детаљније ]