Нове странке, стари изазови

На изборима 16. марта учествоваће и нове партије, односно странке које немају много година у својој историји.

Већина таквих странака на изборима наступа у различитим коалицијама а неке од њих су се и одлучиле за самосталан наступ.

Шта такве странке могу да ураде на предстојећим изборима, да ли доносе нове идеје, нове људе и нову енергију или напротив само квантитативно појачавају ионако пренасељену српску политичку сцену.

Напослетку, коју посебност доносе и којим се грађанима обраћају?

Гости емисије Око: Душан Петровић, председник странке Заједно за Србију, Татјана Матић, потпредседница Социјалдемократске партије Србије и Александар Протић, председник странке Трећа Србија.

Аутор емисије: Горислав Папић

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 06. мар 2014, 08:41)
MarKo [нерегистровани]

prvo skoci

moje je ubedjenje da treba prvo promeniti izborni zakon i njime obezbediti da :
-svi,sem nemocni,moraju izaci na izbore-kao u Grckoj,a kako ce ko glasati ili precrtati listic njegova je stvar,
-ne dozvoliti koalicije pre izbora samo posle.Ovako se dale legitimitet da zemlju vode i one stranke koje nemaju iza sebe podrsku naroda ili clanstvo za jedan autobus.Tek kad predju cenzus i budu parlamentarne partije neka prave koalicije a da vladaju u zemlji sa par procenata podrske smatram nekorektnim,neozbiljnim i nedopustenim

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]