Балканском улицом: Драган Маринковић

Овонедељни гост емисије Балканском улицом је глумац Драган Маринковић, који је за карираним столњаком причао своју животну причу.

Како је изгледало детињство у Сарајеву, зашто воли Београд, шта сматра својом отаџбином, шта домовином. Како је изгледало детињство некога ко је са дванаест година остао без оца, имао све обезбеђено од стране мајке, али се ипак у тринаестој години запослио у пекари и
своје прве старке сам зарадио.

Зашто данас није хирург, ортопед, или физиотерапеут, већ глумац који добија салве аплауза и који је спонтано, у емисији, уз пратњу музике, говорио стихове Јована Дучића и Мирослава Крлеже, у недељу на Првом програму Радио Телевизије Србије.

Аутор: Весна Дедић

број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 13. апр 2014, 23:02) - anonymous [нерегистровани]

Slika

Takodje sam bio zainteresovan za sliku, pa sam je potrazio na internetu i nasao. Slika se zove "Novogodisnje jutro", Belgrade 1960, autora Tomislava Peterneka, velikog fotografa.

(четвртак, 06. мар 2014, 13:22) - anonymous [нерегистровани]

Kontrabas

Postovanje Vesna i veliki kompliment Vama i vasoj emisiji, zamolio bih vas da mi, ukoliko je moguce, odgovorite kako se zove crno bela slika na zidu sa muzicarem i kontrabasom na ledjima, rado bih je nabavio, hvala unapred i veliki pozdrav!

(недеља, 23. феб 2014, 23:41) - anonymous [нерегистровани]

anonymous

Bilo bi lepo kada bi u goste pozvali Radivoja Bukvića ili Dragana Mićanovića.

Балканском улицом Балканском улицом

Аутор:
Весна Дедић

Значајне личности, чија су имена и стваралаштво уткани у историју духа Београда и Балкана, у емисији „Балканском улицом“ већ петнаест година заредом- говоре о својим сновима о успеху у великом граду али и о тренуцима среће и туге, који су им обележили живот. [ детаљније ]