Мира Адања Полак и Ви

Гост у студију је директор Агенције за лекове - др медицине Саша Јаћовић. Питамо га о снабдевености лековима, каква се контрола лекова спроводи, колико пратимо светске токове и који су највећи проблеми у снабдевању лековима.

Током боравка у Сочију, разговарала сам са Анатолијем Пахомовим о свему што је урађено у Сочију пред Зимске олимпијске игре. Град је потпуно реконструисан, а додати су му потпуно нови делови. Измењен је до те мере да је потребна нова разгледница Сочија. Суочен са великом одговорношћу, Пахомов ме је примио у свом кабинету у самом центру града и говорио о свему што је урађено и шта га све чека.

 

Неке специјалности у медицини често немају медијску пажњу. Данас вам представљамо патолога прим. др Радослава Радосављевића. Налаз патолога је од велике важности за даље правилно лечење пацијента. Његов рад се често не види, али се његови резултати презентују приликом сваке одлуке о начину лечења. Патолози су често чланови најужег лекарског тима.

У студио долази Александар Јосиповић. Наши гледаоци су га упознали када сам радила емисију из серије "Ексклузивно" у париском "Мулен Ружу", где је био један од првих играча познатог ансамбла. Данас већ изграђен професионалац, долази у Београд да буде Директор одељења за професионално усавршавање у Националној фондацији за игру, где ће имати свој Мастер клас.

Видећете обучене делфине из зоолошког врта у Барселони.

Упознаћете Марицу Хаџибабић, везиљу, и то чувеног веза који се зове "ришеље" или, код нас - бели вез. Иначе је економиста, али је код свекрве, када се удала, видела девојачку спрему која ју је задивила и тако је почела да везе и дарује цркве и добре људе. Ова племенита жена нашем програму поклања стару виолину коју је некада свирао њен син, а сада жели да је овај програм да талентованом детету које не може да виолину купи.

Упознаћете најскупљег живог сликара Рона Мјуека. Његову изложбу у Паризу видело је 300 хиљада посетилаца, што је историјски рекорд од када постоји париска фондација "Картије", где су Мјуекове слике биле изложене.

број коментара 0 Пошаљи коментар