Око економије: Струјни удар

Све више жалби на увећане рачуне за струју

Овде можете прочитати краћу, текстуалну верзију емисије Око 

Иако су жалбе на високе децембарске рачуне за електричну енергију почеле пре десетак дана, сем оставки појединих директора у ЕПС-у , нема конкретног одговора - како је могуће да су рачуни двоструко већи од претходних за дестине хиљада градјана. Из ЕПС-а тврде да није реч о системској грешци и поручују свим који се осећају оштећеним -да се жале.

Да ли су градјани сада доведени у ситуацију да сами обрачунавају утрошак електричне енергије или ипак заслужујемо тај "цивилизацијски помак" да струју и потрошњу обрачунавају бројила, али само оно што је заиста и потрошено?

Колика је договорност руководства ЕПС-а, колика људи из електропривреде на терену и хоћемо ли ускоро бити сигурни у то да оно што пише на рачуну да смо заиста толико и потрошили?

То су само нека од питања на која одговарају гости Ока економије: генерални директор ЕПС-а Александар Обрадовић, председник Националне организације за заштиту потрошача Горан Паповић и Јелица Путниковић, уредница Балкан Магазина.

Емисију води: Весна Дамјанић - Бранковић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 29. јан 2014, 19:08) - milan lindo [нерегистровани]

računi za struju

Voditeljka postavlja vrlo jednostavna pitanja.Gost Obradović nije direktno odgovorio ni na jedno pitanje,a pitanja kao što rekoh vrlo jednostavna...poput ovog pred kraj kako je moguće da se t-a peć ne može da napuni baš sad u decembru,ako što se mogla pre izvesnog vremena.Čovek se uhvatio da će se rešiti 40.000 reklamacija,ajde da potegnemo pitanje kolko ima nas koji nismo u prilici da čamimo u masarikovoj pa da vidimo dal nas ima 1.000.000 koji mislimo da smo oštećeni tj. da eps hoće da svakome od nas ukrade izvesnu sumu novca koju ionako teško uspevamo da zaradimo............

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]