Пола романа дневно

У Србији су, само током протекле године, објављена 182 романа. Колико њих заслужује да буде прочитано? Чију препоруку да послушамо? Имамо ли више писаца него читалаца?

Ретко која награда у књижевнсти се прати с толиком пажњом као Нинова награда за роман године. Половином сваког јануара, јавност полемише ко ће је добити, ко је стварно заслужује, а ко баш и не. Али једно је сигурно: не само награђени, него и романи који су најужем избору за награду, загарантовано су међу најчитанијим књигама у Србији. И тако већ шест деценија. Колико Нинова обликује укус публике?

Да ли су награде једини пут до већег броја читалаца? Колико помажу популарности писца? Ко данас чита романе, а ко их пише?

О томе у емисији Око говоре писци Горан Гоцић, добитник Нинове награде за роман године 2013. и Владан Матијевић, лауреат за 2003. годину и чланови Ниновог жирија Владислава Гордић Петковић и Милета Аћимовић Ивков.

Емисију води Драгана Игњић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]