Дуго чекана истина

Готово петнаест година после убиства новинара Славка Ћурувије данас су у Београду ухапшени Милан Радоњић и Ратко Ромић, осумњичени за учешће у убиству. Да ли се после 15 година заокружује ланац осумњичених за организовање тог злочина и учешће у њему.

Овде можете прочитати краћу, текстуалну верзију емисије Око

Београдска полиција данас је ухапсила Милана Радоњића, бившег начелника Београдског центра Државне безбедности и оперативца те службе Ратка Ромића, који су осумњичени да су пре скоро 15 година учествовали у убиству уредника "Дневног телеграфа" и "Европљанина" Славка Ћурувије.

За тај злочин осумњичени су и бивши начелник ДБ-а Радомир Марковић и оперативац ДБ-а Мирослав Курак. Марковић служи затворску казну због учешћа у убиству четири функционера СПО-а на Ибарској магистрали, убиства Ивана Стамболића и покушаја убиства Вука Драшковића у Будви, док се за Курака верује да је ван земље.

Да ли смо данашњим хапшењем дошли до одговора на питање - ко је убио Славка Ћурувију, али и ко је организовао и наредио то убиство? Коме је сметао Ћурувија, а коме је одговарало да се истина не сазна све ове године?

О томе у емисији Око говоре Љиљана Смајловић, уредница "Политике" и сарадница Славка Ћурувије и министар правде Никола Селаковић.Емисију води Нада Гогић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]