Балканском улицом: Никола Селаковић

Уз винске чаше, у којима је сок од боровнице, карирани столњак и тамбураше, Никола Селаковић, министар правде, испричао је своју животну причу, која је почела пре тридесет година у Новој Вароши.

Који је тренутак упамтио, а да је био најтужнији, и зашто, и које су то реченице, које никада заборавити неће, а чине да никада не заборави да је само човек, испричао је између две песме, које је отпевао са тамбурашима "Девојка је зелен бор садила" и "Косовски божури," коју је
посветио својој мајци.

Присећао се дана када је уписивао гимназију, како није уписао Трећу, већ Шесту и шта је пресудило да се поред превелике љубави према историји, ипак определи за Правни факултет.

Као минисар правде и верник, емотивним примером, готово расплакавши се, рекао је шта је за њега правда.

Аутор: Весна Дедић

број коментара 8 Пошаљи коментар
(четвртак, 14. нов 2013, 09:13) - Milica [нерегистровани]

Divno

Uzivala sam gledajuci ovog divnog mladog coveka.

(среда, 13. нов 2013, 12:54) - Marko [нерегистровани]

negativan komentar

Ako vidite ovaj komentar moguce da se vidi i drugacije misljenje. Dakle, od poslednja 3 gosta, 2 su clanovi iste stranke.

(среда, 13. нов 2013, 00:31) - Svetlana [нерегистровани]

pravda je na našoj strani

Lako je napraviti dobru emisijau,kad imate divnog sagovornika.Mlad,obrazovan,lepo vaspitan,normalan.Prosto ne mogu da verujem da neko tako mlad može da bude toliko smiren,čak i da se trudio da ostavi utisak,opet je jako normalan.Nekad pomislim da su to bogom dani ljudi,da nam ulepšaju i učine boljim ovaj svet.
Puno vas pozdravljam!!!!

(уторак, 12. нов 2013, 12:57) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

prelepa emisija i bilo je pravo uzivanje gledati i slusati Nikolu

(уторак, 12. нов 2013, 12:56) - anonymous [нерегистровани]

bravo

prelepa emisija i bilo je pravo uzivanje gledati i slusati nikolu

(уторак, 12. нов 2013, 12:49) - Milka [нерегистровани]

Divno

Коначно један диван образован млад човек, који воли да прича о историји свога народа и о својим прецима говори с љубављу. Испунио ме је надом да ће се Срби ипак једном освестити и схватити ко су, односно да ће једном схватити поруку песме Десанке Максимовић "Ја знам ко сам". И жао ми је и драго ми је што се бави политиком. Жао ми је због њега, а драго ми је због свих нас, јер време нам је да једном одахнемо од бриге шта ће бити са овим распамећеним народом. Док сам гледала и слушала Николу Селаковића, засветлела је у мени, а вероватно и у многима од нас спасоносна нада. Има ли већег дара?! Нека не заборави ниједну реч коју је у овој емисији изговорио и нека издржи!

(уторак, 12. нов 2013, 11:20) - srpkinja [нерегистровани]

Nada za bolje sutra

Srbijo, ima nade za tebe sve dok imaš ovakve sinove. Svaka čast majci koja ga rodila.

(понедељак, 11. нов 2013, 00:07) - anonymous [нерегистровани]

Predivno

Divan covek, divna emisija...
Mladost koja obecava

Beogradjanin

Балканском улицом Балканском улицом

Аутор:
Весна Дедић

Значајне личности, чија су имена и стваралаштво уткани у историју духа Београда и Балкана, у емисији „Балканском улицом“ већ петнаест година заредом- говоре о својим сновима о успеху у великом граду али и о тренуцима среће и туге, који су им обележили живот. [ детаљније ]