Балканском улицом: Бранка Петрић

Ове недеље, своју животну причу Весни Дедић, испричала је глумица Бранка Петрић.

Тешко је било живот пребогат селидбама, породичним тешким причама, успесима, љубавима, победама, сместити у четрдесет минута, тако да ће гледаоци ове недеље имати прилику да чују почетак животне приче Бранке Петрић, који је почео у Новом Винодолском, где је она рођена.

На који начин је настрадала њена бака, на који начин ујна, како је чекала да се отац врати из логора, за време Другог светског рата. Како живот пише романе, и како је највише жао то што није стигла родитеље, а нарочито оца, да пита толико тога...

Како професионално, тако и животно, емотивно, за Бранкин живот је везан и доајен српског глумишта, господин Миша Јанкетић, тако да је он у прилогу, са сузама у очима говорио о Бранки, њиховој класи, о томе како су од свих њих, само он и Бранка остали живи, па се зато и чувају...Присећао се студенстких дана и говорио шта за њега Бранка представља...

Тамбурашки оркестар "Мала ноћна музика" је за Бранку Петрић свирао "Стани, стани, Ибар водо", управо омиљену песму покојног Бате Стојковића и Мише Јанкетића.

Наставак емисије ће бити приказан следеће недеље.

Аутор: Весна Дедић

број коментара 5 Пошаљи коментар
(субота, 02. нов 2013, 17:46) - anonymous [нерегистровани]

Predivno

Branka odlicna glumica,odusevila me je.Sjajna emisija,jedina emisija vredna paznje! Pozdrav Vesni Dedic koja zaista ima fenomenalne goste i koji zasluzuju da budu u ovoj emisiji.

(среда, 30. окт 2013, 21:04) - Dragica [нерегистровани]

Diva

Divna gosca,Diva,Branka je zaista olicenje svega sto je predstavljalo tu divnu neponovljivu generaciju glumaca,pored njenog supruga Bekima,i da ne nabrajam divno ih je opisao veliki Misa Janketic,nestrpljivo iscekujem nastavak,bravo Vesna pozdrav.

(уторак, 29. окт 2013, 21:18) - Damajanti [нерегистровани]

Odlicna

Emisija je bila dobra i emotivna. Konacno jedan jako dobar i zanimljiv gost. I, drago mi je sto je gost , u prvom planu, a ne sviraci. Sasvim je dovoljna jedna pesma u emisiji. Volela bih da u emisiji vidim Veru Nikolic, Moku Slavnica, Jasnu Sekaric i opet da vas gost bude Nada Obric.

(понедељак, 28. окт 2013, 01:12) - anonymous [нерегистровани]

Razgaljena...

Misa Janketic me je razgalio sa svojim grcom i suzom u kraju oka, kada je pricao o prijateljstvu danas... Istina...
Inace, taj covek je neponovljiv. Retko kome daje intervju, ali ovu emisiju bas voli, izgleda.
Ziva legenda.
Pozdrav iz Beograda, iz komsiluka (Sremska ulica)

(недеља, 27. окт 2013, 17:40) - anonymous [нерегистровани]

10-10-10.

Divna emisija, divna gosca, a jos divnija voditeljka.

Hvala, veliki pozdrav iz Brckog BiH,.

Балканском улицом Балканском улицом

Аутор:
Весна Дедић

Значајне личности, чија су имена и стваралаштво уткани у историју духа Београда и Балкана, у емисији „Балканском улицом“ већ петнаест година заредом- говоре о својим сновима о успеху у великом граду али и о тренуцима среће и туге, који су им обележили живот. [ детаљније ]