Циклус - Лазар Ристовски: "Тераса"

У историји спрске позоришне и филмске сцене Лазар Ристовски је свакако један од најзначајних глумаца. Његов рад је познат и ван граница Србије, јер је учествовао и у холивудским продукцијама, као и у европским ауторским пројектима.

Одиграо је преко 4000 позоришних представа и преко 60 филмских и телевизијских улога. Био је са својим филмовима гост на највећим светским фестивалима, као што су Кан, Берлин, Венеција, Сан Себастијан итд...

Награде, које је добијао на домаћој и међународној сцени, су многобројне и веома значајне. Глуму Лазара Ристовског краси разноврсност жанрова, од комедије до драме, у којима је био подједнако успешан. У ТВ филмовима имао је неколико брилијантних остварења које ћемо видети у овом циклусу.

Глумац са таквим опусом и са таквим професионалним односом према свом занату, а могли би смо рећи и према животу, свакако заслужује место у „кући славних".

Драма "Тераса" приказује троје средовечних људи, који проводе годишњи одмор у старој далматинској кући, на неком острву.

Постепено се открива да млада жена Ета и њен супруг Владан не живе у у идеалним односима. Трећи члан ове групе, Иван, лекар, једини зна да младој жени прети болест од које нема лека...

Писац: Јован Христић, адаптација и режија Дејан Мијач.

Улоге: Лазар Ристовски, Александар Берчек, Олга Кацијан, Милка Подруг-Кокотовић, Војка Чордић.

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар