Балканском улицом: Сузана Петричевић

Снимање емисије Балканском улицом са глумицом Сузаном Петричевић је изгледало као када уђете у кафану у зору, остали су музичари и два госта...Један који прича овом другом своју животну причу, уз ред глуме, ред шале, под сенком сете, а све то праћено лаганом музиком која инспирише искреност...

Тако је Сузана Петричевић, Весни Дедић, говорила о свом животном путу, на релацији Шибеник-Сомбор-Подгорица-Београд, уз мајку глумицу и оца музичара. Присећајући се најлепших слика и мириса детињства, Сузана је, чини се евоцирала и она најтананија сећања.

Онако како то, чини се, само Сузана зна, говорила је о ономе што не воли код себе, о својој неборбености, ненаметљивости, која ју је, можда коштала потенцијалних улога.

Присећала се дана када је са братом Владимиром била у групи Бел темпо. Са посебним поносом је причала о кћерки Доротеи. А присетила се и како се осећала када је, у тренутку када јој је то било најпотребније, добила позив из дирекције драме Народног позориста... али не да "дође по улогу", већ по свињску полутку... Биле су то деведесете...

Сузана је на крају обећала да ће ускоро доћи поново у Балканску улицу, да исприча још ствари из свог живота, "јер оно што следи, било би тек интересантно гледаоцима".
 
Аутор: Весна Дедић

број коментара 13 Пошаљи коментар
(среда, 17. јул 2013, 08:59) - Жиле Младен [нерегистровани]

Лазарети

Хвала Суко!

(четвртак, 06. јун 2013, 19:16) - Veki [нерегистровани]

bravo Suzana

Ocarana sam
Gledala sam vise puta ovj video, i svaki put uzivala. Ne znam da li lepse peva ili glumi! savrsena licnost, u svakom slucaju!!

(понедељак, 08. апр 2013, 17:07) - D.Bozanic [нерегистровани]

andjeo iznad nje

zaista je vreme proletelo,gledao sam i reprizu...hvala Vam Vesna,castili ste nas lepotom.Svaku srecu!

(понедељак, 08. апр 2013, 11:14) - Druga ja [нерегистровани]

inspiracija

Od juce vise postujem sebe,majke mi. Suzana,hvala sto postojis!

(понедељак, 08. апр 2013, 11:02) - Milica [нерегистровани]

Poslednja sansa

Divna Suzana! Carica. 27.aprila igra po ko zna koji put Poslednju sansu u Akademiji 28. A ja cu ici da je gledam drugi put,jer me je ova emisija inspirisala.
Dajte malo mesta kulturi!

(недеља, 07. апр 2013, 20:06) - Lena [нерегистровани]

pohvala

Odlicna emisija.Brzo je proletelo vreme sa tako fenomenalnom goscom.Nadam se da ce biti neki nastavak ove emisije sa Suzanom...

(недеља, 07. апр 2013, 19:36) - Jasna [нерегистровани]

ma...stvarno

...Emisija koja se gledala u jednom dahu...razgovor koji je tekao,neusiljen i iskren...interesantan,pre svega.
Muzičari,perfektni...ko su ti ljudi,gde se kriju od nas?
Vesna Dedić,ovo Vam je pun pogodak!
Ali, to Vam sigurno sada svi govore!
Bravo!
Suzana Petričević je tako divna,neposredna i skromna.....ma...jedna od nas!

(недеља, 07. апр 2013, 16:50) - anonymous [нерегистровани]

April u Beogradu

Ova emisija je baš zavodljiva, eto ja kad god dođem u Beograd, gledam da prošetam Balkanskom Ulicom. Odozdo, pored hotela Moskva, pored onog lepog parka prema Terazijama i Knez Mihajlovoj; i sada sa dolazećim, lepim sunčanim danima se može popiti stara dobra limunada, kao iz moga detinjstva - u ovim gorkim vremenima.

(недеља, 07. апр 2013, 16:17) - anonymous [нерегистровани]

Dragica

Veliki pozdrav Vesni,divna gosca,Suzana je prava umetnica,a pored toga predivna osoba,ujedno veoma jaka i veoma osecajna, nezna. Retko se danas srecu osobe kao sto je ona ,divna emisija.

(недеља, 07. апр 2013, 14:15) - aleksandra [нерегистровани]

lepa vam je kcerka

Kako je milo dete Suzanina kcerka! Svako dobro!
Suzana,pevate podjednako dobro kao sto glumite!
U pravu je novinarka,Suzana je jedna od retkih koja moze izneti mobodramu,da se o njoj prica,da dolaze vise puta da je vide,i da je preporucuju.

Балканском улицом Балканском улицом

Аутор:
Весна Дедић

Значајне личности, чија су имена и стваралаштво уткани у историју духа Београда и Балкана, у емисији „Балканском улицом“ већ петнаест година заредом- говоре о својим сновима о успеху у великом граду али и о тренуцима среће и туге, који су им обележили живот. [ детаљније ]