Мој херој: Вољом до циља

Емисије серијала "Мој херој" кратким документарним причама говоре о успешним људима који су пут до сопствене звезде пронашли кроз учење и рад, или помоћ другима. На тај начин емисија покушава да, насупрот кичу, шунду и некултури сваке врсте, афирмише људе који промовишу праве друштвене вредности и тако постају узори младима у нашој земљи.

У тренутку када човек препозна свој позив, када га схвати као мисију и почне да ради за опште добро, његово достигнуће постаје општа вредност, а околина почиње да опажа његову снагу и величину. Такви постају хероји нашег доба, узори који младима показују да се преданим учењем и радом може постићи све.

Емисија која ће бити емитована у недељу говори о људима који, пре свега, јаком вољом превладавају хендикепе.

Вољом до циља

Бранко Радунковић. Рођен у Брезнику, у Славонији, са рукама до лактова и ногама без колена. Од 18-те године уз помоћ уста прави макете које је видело преко пет милиона људи.

Филип Мирић. Од малена болује од церебралне парализе. Дипломирао на Правном факултету у Нишу са просечном оценом 9. Запослен на правној клиници при факултету. Први је високошколац са инвалидитетом у Нишу и други у Србији који се запослио у правосудној институцији. Најбољи докторант.

Александра Зарић. Рођена на Косову, одакле је са 4 године морала да побегне. Од тада има и оштећен слух. Живи и школује се у Београду, за шта је добила признање "Херој града Београда".

Аутор пројекта: Зоран Илић

Продуцент и уредник серијала: Сава Сајко

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 08. јул 2012, 01:27) - Volođa Django [нерегистровани]

Fića

Pozdrav za Fiću!!!!!